InsideDeals – Dubbele Flying Blue XP in deze veilige landen

insidedeals

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De reiswereld staat nog steeds behoorlijk op zijn kop. Vliegtuigen zijn niet vol te krijgen en er zijn ook nog veel hotels gesloten. Dit alles heeft natuurlijk te maken met de uitbraak van het coronavirus. Om reizigers over te halen toch te reizen, maakte Flying Blue in samenwerking met KLM en Air France eerder bekend dat je tot het eind van dit jaar dubbele XP kon sparen. Echter zijn er tal van bestemmingen aangemerkt als oranje landen. Dat betekent dat je wordt afgeraden naar die landen heen te reizen en bij terugkomst in quarantaine te gaan. Toch zijn er verschillende bestemmingen in Europa waar je wel heen kunt reizen, op dit moment. In deze InsideDeals zetten we deze veilige landen op een rijtje met de dubbele Flying Blue XP bestemmingen erbij.

Nederland Wereldwijd

De Nederlandse overheid heeft een website waarop de belangrijkste (en meestal) meest recente informatie op staat met betrekking tot de veiligheid in verschillende landen. Op deze website staan ook de landen gecombineerd met de kleurencodes:

InsideDeals - Dubbele Flying Blue XP in deze veilige landen
De kleurcodes van de Nederlandse overheid. Wel of niet reizen?
Bron Nederland Wereldwijd.

Deze kleurcodes helpen je dus te bepalen of je wel of niet veilig naar een land kunt reizen. Nu weten we inmiddels dat in deze coronatijd de codes die gegeven worden aan landen zomaar ineens kunnen veranderen. Dat kan te maken hebben met allerlei redenen, maar veelal betekent dat dat er een groei in het aantal besmettingen in een gebied of land. Hoe veilig of toegankelijk een land dan ook mag blijken, het kan telkens weer worden aangepast. Dit helpt niet bij het vertrouwd boeken van een reis.

Gunstig boeken bij KLM of Air France

De situatie zoals hierboven beschreven helpt dus niet om weer een reis te boeken. Dat merken veel vliegtuigmaatschappijen, maar ook hotels(ketens) zijn er de dupe van. Bij onder andere KLM en Air France hebben ze daarom hun boekingsvoorwaarden drastisch aangepast. Dit is zeker in het voordeel van de klant. Boek je namelijk een reis, maar blijkt om welke reden dan ook dat de reis niet door kan gaan, dan wijzig of annuleer je kosteloos deze reis. Niet ideaal voor een vliegtuigmaatschappij, maar wel voor jou! Stel je boekt een vlucht naar Rome, maar het reisadvies gaat van geel naar oranje, dan zijn er twee dingen die je kunt doen. Je wijzigt de datum naar de toekomst, in de hoop dat je dan wel kunt reizen. Of je vraag een voucher of teruggave van je ticket aan. Meer informatie hierover kun je in dit artikel op InsideFlyer teruglezen.

Veilige landen

‘Veilige landen’ zijn er wellicht niet helemaal. Dit zit hem vooral in het feit dat je dus niet zeker weet wanneer de reisadviezen van een land worden aangepast. Op het moment van schrijven zijn er een aantal landen of regio’s van die landen veilig genoeg om heen te reizen voor vakantie, aldus Nederland Wereldwijd. Het betreft de volgende landen:

 • België
 • Bonaire
 • Curaçao
 • Duitsland
 • Denemarken
 • Frankrijk
 • Griekenland (behalve de eilanden)
 • Italië
 • Liechtenstein
 • Luxemburg
 • Oostenrijk
 • Polen
 • Portugal
 • Tsjechië
 • Zweden
 • Zwitserland

Het zijn dus nog best wel een aantal landen waar je op dit moment heen kunt reizen. Zowel KLM als Air France bieden in deze landen tal van bestemmingen aan. In deze veilige landen kun je met de tijdelijke ‘actie’ dus gemakkelijk dubbele XP sparen. Die XP helpen je weer om gemakkelijker en in dit geval sneller een hogere status te behalen.

Voorbeeld bestemmingen

Om je een idee te geven van het aantal dubbele XP die je kunt behalen en welke bestemmingen er momenteel veilig zijn, zetten we hier wat voorbeelden op een rijtje. KLM vliegt vanaf de nieuwe winterdienstregeling naar de nieuwe bestemming Poznan in Polen. Vanaf Amsterdam zijn er rechtstreekse vluchten. Voor zo’n €118,- (voor een Economy ticket en inclusief boekingstoeslag) kun je al naar deze nieuwe bestemming vliegen. Je spaart in plaats van 10XP nu 20XP op deze vlucht.InsideDeals - Dubbele Flying Blue XP in deze veilige landen

Wil je wat sneller meer XP sparen, dan is een overstap in bijvoorbeeld Parijs aantrekkelijk. Vlieg bijvoorbeeld via Parijs naar Athene. Dit kost je ongeveer €180,- in Economy en levert je 40XP op.InsideDeals - Dubbele Flying Blue XP in deze veilige landen

Verder zou je deze herfst of winter naar bij Wenen of Graz kunnen vliegen. Voor €110,- vlieg je rechtstreeks en spaar je 20XP naar Wenen. Met een overstap in Parijs kost het je €160,- en levert het je dus 40XP op.InsideDeals - Dubbele Flying Blue XP in deze veilige landen

Ook naar bijvoorbeeld Curacao is het mogelijk nu te vliegen. Let wel op dat je vooraf een Coronatest gedaan moet hebben, waarbij de uitslag negatief moet zijn. Een rechtstreeks vlucht in Economy kost je momenteel zo’n €537,- en levert je 40XP op.InsideDeals - Dubbele Flying Blue XP in deze veilige landen

Bestemmingen in Business Class

Business Class mag in Europa dan wel niet veel voorstellen, zeker niet als je naar de stoel kijkt, toch is het wat luxer reizen dan in Economy. Eerder op InsideFlyer in schreven we al over de Business Class Deals waarbij je dus dubbele XP kon sparen in over het algemeen veilige landen. De deals naar Krakau of Billund zijn nog steeds te vinden. Je verdient er tussen de 120 en 180 XP mee. Ben je bijvoorbeeld al Silver dan is met deze XP erbij je Gold status bij Flying Blue bijna behaald. Maar naar bijvoorbeeld Athene kun je ook via Parijs vliegen of  juist starten in Düsseldorf om daarna verder via Parijs of Amsterdam te reizen. Tarieven starten zo rond de €440,- en je spaart dan 120XP.InsideDeals - Dubbele Flying Blue XP in deze veilige landen

Al met al zijn er dus nog best een aantal veilige landen waar je heen kunt reizen. Reis je naar deze veilige landen voor het eind van dit jaar, dan kun je nog dubbele Miles en XP sparen.

Reacties

 1. Bert zegt

  Het vreemde is dat deze “deals” (de XP businessclass runs) via OTA’s nog altijd voor tussen de 5- en 800 euro te vinden en te boeken zijn, naar op de sites van KLM en AF alleen nog maar voor bedragen boven de 3 1/2 duizend euro. Of doe ik iets fout? Zo kom ik nooit van m’n 12 vouchers af. Binnenkort dus toch maar een verzoek tot uitbetaling doen.

  • Marco zegt

   Hallo Bert,

   Ik kan via Google Flights de vluchten nog vinden. Helaas worden ze inderdaad wat duurder bij o.a. Air France, maar voor +/- €520,- 6 Business Class-vluchten (regulier 90xp, voor december 180XP) is een nette prijs). Check het hier nog maar eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *