InsideDeals – Business Class Deals voor een snelle Flying Blue status

insidedeals

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de huidige coronacrisis is het wellicht lastig om je Flying Blue Status bij elkaar te vliegen. Ook al blijft de huidige status 12 maanden behouden. Maar ook na dat jaar verlening wil je je status bij Flying Blue wellicht behouden. Of je wilt bijvoorbeeld van Silver naar Gold stijgen. Met de huidige ‘aanbieding’ van dubbele XP en Miles bij Flying Blue, is dat iets gemakkelijker. In deze InsideDeals dan ook enkele interessante Business Class Deals die je helpen bij het behalen van een hogere status bij Flying Blue.

XP & Miles

Flying Blue kondigden onlangs dus aan dat alle leden t/m 31 december op al hun vluchten dubbele XP en Miles sparen. Deze vluchten moeten worden uitgevoerd worden door KLM of Air France. Of ze hebben een KL of AF nummer. Je vlucht van Amsterdam via Parijs naar Turijn levert dan ineens 20XP op in plaats van de normale 10 XP. In Business Class tikt het nog verder aan. Vlieg je van Amsterdam via Parijs naar Madrid, dan levert je dat ineens 60XP op. Meer over deze ‘aanbieding’ kun je in dit artikel op InsideFlyer teruglezen.

 

Is het veilig?

Het blijft natuurlijk een persoonlijke afweging om wel of niet te gaan reizen. Het is ten alle tijden van belang (ook zonder de COVID-19 uitbraak) om je goed in te lezen in de reisbeperkingen. Binnen Europa is het nog niet normaal, maar kun je weer gemakkelijk met het vliegtuig reizen. Zorg dat je je goed inleest en de juiste papieren, zoals een gezondheidsverklaring bij je hebt. En ow ja, vergeet de lading mondkapjes niet 😉 !

Twee mensen dragen een mondkapje tijdens een bezoek aan Singapore (Bron: Unsplash / Victor He)
Het dragen van mondkapjes (Bron: Unsplash / Victor He)

Op InsideFlyer schreven we eerder al over het reizen binnen Europa, waarin enkele tips en belangrijke websites staan. Voor vluchten naar landen buiten Europa, zijn de beperkingen nu nog vrij groot, maar zodra het in landen beter gaat met de bestrijding van de ziekte, kunnen landen zomaar weer reizigers toelaten.

InsideDeals

In deze InsideDeals zetten we een aantal bestemmingen in Business Class voor je op een rijtje. Met alle vluchten spaar je voor een laag bedrag veel XP. Zeker omdat als je deze uitvoert voor het eind van het jaar je nog dubbele XP kunt sparen. Echter zitten er ook bestemmingen buiten Europa bij, en is het dus van belang goed zelf een keuze te maken om de vlucht wel en of niet te boeken.

Naar Polen

Vanuit Düsseldorf naar Krakau in Business Class levert kan je nu tot 180XP opleveren. Er zijn best wat reizigers die Europese Business Class niets vinden. Natuurlijk is het geen intercontinentale Business Class en is het verschil binnen Europa niet groot ten opzichte van een reis in economy. Echter heb je net iets meer ruimte, omdat bijvoorbeeld de middenstoel (als die er is) leeg gelaten wordt, en krijg je een uitgebreidere maaltijd en andere dranken.

Bij deze InsideDeals kun je dus tot 180XP sparen van Düsseldorf naar Krakau in Business Class. Deze vlucht vertrekt vanuit Dusseldorf, gaat via Parijs en Amsterdam. De prijzen starten rond tussen de €410,- en €530,-. Dat is afhankelijk van de periode waarin je reist. De vlucht is te vinden via Google Flights en te boeken bij Air France. Deze vlucht is nog te vinden tot ver in 2021.InsideDeals - Business Class Deals voor een snelle Flying Blue status

Mexico

Een andere interessante aanbieding, waar ook al gehoor aan gegeven is op het InsideFlyer Forum door onder andere @Stuif, is Mexico. Zo kun je voor iets meer dan €1000,- vanuit Amsterdam naar Mexico-Stad of Cancun vliegen. En dat in World Business Class met KLM. Dit levert je enkele reis normaal 36XP op. Dus dus 72XP voor een enkele reis, mits je voor 31 december 2020 reist. Let wel op, er zijn nu nog beperkingen, dus lees je hier over goed in!InsideDeals - Business Class Deals voor een snelle Flying Blue status

De reis is te vinden via Google Flights en te boeken bij KLM. Let op dat de reis ook te boeken valt met overstap in de Verenigde Staten. Aangezien je daar het land ‘in moet’ om verder te reizen, en dat nu niet is toegestaan, s het verstandig rechtstreeks te reizen. Dus vanuit Amsterdam te reizen naar Mexico-Stad en niet via Atlanta. Reizen doe je met KLM of AeroMexico.

Denemarken

Naar Denemarken kun je vaker ‘voordelig’ vliegen in Business Class. Daarbij heb regelmatig de mogelijkheid om meerdere overstappen in te voegen, waardoor je meer XP kunt sparen. Ook nu is het interessant om naar bijvoorbeeld Billund te vliegen. Je kunt dan met een dubbele overstap al gauw 45XP sparen. Voer je de vlucht voor 31 december uit, dan spaar je dus 90XP enkele reis. Tarieven starten rond de €400,-. Je kunt vertrekken vanuit Düsseldorf via Parijs en Amsterdam. Vluchten zijn te vinden via Google Flights en te boeken bij onder andere Air France.InsideDeals - Business Class Deals voor een snelle Flying Blue status

 

Andere interessante vluchten kun je zoeken via Google Flights. Veelal zijn het vluchten met een enkele overstap tegen een voordelig tarief. Je spaart dan 60XP tijdens de ‘dubbele XP aanbieding’ van Flying blue, per enkele reis. Speur dus zeker nog eens rond op Google Flights. Google Flights kan je namelijk goed helpen bij het zoeken van onder andere Business Class Deals, en die deals helpen je weer om gemakkelijker een hogere status bij Flying Blue te behalen.

Beeldmateriaal: Air France, Flying Blue, Unsplash.89

Reacties

  1. Jantje zegt

    Stel ik neem die Düsseldorf- Billund route, zou ik daarmee van explorer naar Gold gaan ? Laatste twee jaar niets aan FB gedaan. Meen mij te herinneren dat je eerst op zilver blijft hangen.

    • Rob zegt

      Met de eerste 100 XP bereik je silver, daarna begin je weer op 0 (tenzij je nog XP over hebt, die blijven staan). Dan moet je 180 XP sparen om Gold te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *