Korean Air komt met B787 Dreamliner naar Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Korean Air komt vanaf morgen vanuit Seoul met de Boeing 787-9 Dreamliner naar Schiphol. Dit toestel zal in ieder geval tot het einde van dit jaar ingezet worden op deze route. Uiteraard kunnen deze bestemmingen en frequenties veranderen. Daarom is het goed om de laatste status te controleren bij de luchtvaartmaatschappij als je binnenkort reist. Dit kun je gemakkelijk doen via de website van de luchtvaartmaatschappij.

Korean Air met Dreamliner naar Amsterdam

De luchtvaartmaatschappij komt om dinsdag, donderdag en zaterdag naar Nederland. De vluchten worden volgens dit schema uitgevoerd:

  • KE926 vertrekt om 21:20 uur uit Amsterdam en komt de volgende dag om 15:05 uur aan in Seoul (lokale tijd). De vluchtduur bedraagt ongeveer 10 uur en 25 minuten.
  • KE925 vertrekt om 17:15 uur uit Seoul en komt om 21:35 uur aan in Amsterdam (lokale tijd). De vluchtduur bedraagt ongeveer 11 uur en 20 minuten.

Ook KLM vliegt tussen Amsterdam Schiphol en Seoul. Deze luchtvaartmaatschappij zet op de route naar Zuid-Korea een Boeing 777-200 of 777-300 in.

In de Boeing 787-9 Dreamliner van Korean Air is plaats voor 269 passagiers. Daarvan kunnen er 24 in Business Class (Prestige Class) reizen. De stoelen in deze cabine staan in een 2-2-2 opstelling en kunnen volledig plat. Omdat de stoelen niet helemaal naast elkaar staan heeft wel iedere passagier direct toegang tot het gangpad.  In de Economy Class cabine is plaats voor 245 passagiers. Deze stoelen staan in een 3-3-3 opstelling. De gemiddelde stoelafstand is tussen de 84 en 86 centimeter.

Boeing 787-9 Dreamliner van Korean Air (Bron: Korean Air)
Boeing 787-9 Dreamliner van Korean Air (Bron: Korean Air)

Ga je binnenkort op reis? Dan is het verstandig om het reisadvies te controleren. Dit kun je doen via Nederlandwereldwijd. Op dit moment zijn er nog (in)reisbeperkingen van kracht waardoor je niet zomaar het land kunt bezoeken. Het meenemen van vracht blijft een belangrijk aspect en mede daarom worden deze vluchten uitgevoerd.

Amsterdam - Seoul / herstart Korean Air

Afbeelding ©WikiMedia Commons/Edward Russell & GreatCircleMapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *