Schiphol verbouwingsupdate: Vertrek 1 & KLM Crown Lounge

Vertrek 1 Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Omdat er een stuk minder passagiers op Schiphol waren, heeft Schiphol de werkzaamheden in Vertrek 1 en de KLM Crown Lounge kunnen versnellen. Deze tijd is vooral gebruikt om te (ver)bouwen, (ver)plaatsen en af te ronden.

Schiphol Vertrek 1

Aan de buitenkant van Vertrek 1 is ook het een en ander aangepast. De nieuwe gevel staat vier meter verder naar buiten dan de oude. De oude gevel staat ook nog op zijn plaats maar zal in de komende periode gesloopt worden. Er is ook een nieuwe roltrap gemaakt waarmee je direct de mezzanine kunt bereiken. Dit is vooral handig voor passagiers zonder ruimbagage. Deze kunnen daardoor direct doorlopen. De nieuwe securitylanes zullen ook dit jaar geopend worden. De verwachting is dat dit na de zomer in gebruik genomen kan worden. Aan het einde van dit jaar moeten alle nieuwe securitylanes op de mezzanine in gebruik genomen zijn.

De mezzanine zelf is momenteel nog niet af. Deze ligt nu open en de luchthaven is daar bezig om leidingen en een tegelvloer te leggen. In de afgelopen periode is er vooral gesloopt om ruimte te maken voor de verbouwing.

Er komt ook een nieuwe horecagelegenheid naast het Panoramaterras. De bouw hiervan is afgerond, maar de inrichting moet nog gedaan worden. Hiermee wacht de luchthaven tot er meer verkeer is. Dit geldt ook voor de vergaderzalen. Deze zijn klaar maar ook daar ontbreekt nog de inrichting. Aangezien het verkeer nog beperkt is vergeleken met de situatie voor het Coronavirus kan het nog wel even duren voordat deze open gaan.

KLM Crown Lounge

KLM en Schiphol zijn al een tijd geleden begonnen met de verbouwing van de Crown Lounge 25. Een deel van de lounge verdwijnt om plaats te maken voor een nieuwe mezzanine en krijgt daar een ander deel voor terug. Deze verschuiving is inmiddels voltooid en de Crown Lounge is weer open. Deze lounge heeft nog wel beperkte openingstijden vanwege het Coronavirus. Achter de schermen moeten er nog wel een aantal werkzaamheden uitgevoerd worden en moeten voor het einde van de maand afgerond zijn. Onlangs hebben we deze lounge bezocht en hier kun je een InsideLook vinden.

Op Schiphol zijn momenteel nog veel meer projecten. Een aantal daarvan worden versneld uitgevoerd of juist verplaatst naar de toekomst. Meer informatie over alle projecten kun je hier vinden op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Wat gebeurt er met de vliegtuigen nu je niet kunt vliegen

Afbeeldingen ©Schiphol/KLM

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *