Zo vraag je jouw onterecht betaalde Airbnb servicekosten terug

Logo Airbnb

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het boeken van een Airbnb is de de laatste jaren steeds populairder geworden. Naast het feit dat het een stuk goedkoper is dan het boeken van een hotel, tref je in een Airbnb een meer huiselijk sfeer aan. Airbnb is geen reisorganisatie, maar net als Uber een tussenpersoon. Nu is het zo dat het bedrijf onterecht betaalde servicekosten in rekening heeft gebracht aan haar klanten. Ook vorig jaar schreven we hier al een artikel over. In dit artikel willen we dit nogmaals vermelden voor degenen die dit nog niet wisten.

Airbnb servicekosten

Het is normaal dat een bedrijf als Airbnb servicekosten in rekening brengt. De klantenservice, het personeel en andere kosten die het bedrijf maakt moeten immers ook gedekt worden. Maar nu is het zo dat Airbnb deze servicekosten twee keer in rekening heeft gebracht, éénmaal bij de huurder en éénmaal bij de verhuurder. Volgens de rechtbank in Amsterdam mag dit niet en daarom moet het bedrijf deze dubbel betaalde servicekosten aan haar klanten terugbetalen.

airbnb
De afgelopen jaren verbleef in geweldige airbnb’s wereldwijd zoals deze in Medellín (bron: eigen werk)

Airbnb Servicekosten terugvragen

Je hebt dus het recht om deze dubbel betaalde servicekosten terug te vragen. Nu zou je dit zelf via Airbnb of de rechter kunnen doen, maar dat is vrijwel onbegonnen werk en daar nemen de meeste reizigers niet eens de moeite voor. Nu zijn er verschillende instanties die dit voor je doen. Servicekostenterug.nl is zo’n bemiddelaar en handelt op basis van een ‘No-cure-no-pay’ principe. Dit betekent dat je geen kosten hoeft te betalen, mocht je claim niet worden goedgekeurd. Mocht je claim wel worden goedgekeurd, dan betaal je een klein percentage aan Servicekostenterug.nl. Op deze manier kun je wel tot honderden euro’s terugkrijgen.

Hoe terugvragen?

Om je onterecht betaalde Airbnb servicekosten terug te vragen, zul je een aantal stappen moeten ondernemen. Het proces is echter erg simpel en zo geregeld.

  • Maak eerst een account aan bij Servicekostenterug.nl en voer alle gevraagde gegevens in. Je kunt je account aanmaken via deze website.
  • Vervolgens dien je al je facturen op te sturen. Deze dien je eerst te downloaden van Airbnb en vervolgens kun je ze uploaden in je Servicekostenterug.nl account. In de video hieronder zie je hoe je dit moet doen.

Vervolgens is het gewoon de stappen volgen en als het goed is krijg je na een paar maanden bericht. Ga er dus niet vanuit dat je binnen een week al iets terugkrijgt. Het is belangrijk om te weten dat servicekosten zeker tot 3 jaar geleden zijn terug te vragen. We raden je echter aan om alle facturen op te sturen.

Uitgelichte afbeelding: Airbnb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *