Digitale oplossing om slimmer en veiliger te reizen2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je pakt je koffers, rijdt naar het vliegveld, stapt in het toestel en vliegt naar je bestemming. Het klinkt heel vertrouwd en simpel. Maar op het moment zit het er even niet in. Rond de zomer is er waarschijnlijk weer de eerste mogelijkheid om echt te gaan reizen, althans binnen en rondom Europa. Veilig reizen naar bestemmingen buiten Europa lijkt nog ver weg.

Digitale oplossingen om reizen veiliger te maken

Of je nu wel of niet op reis gaat in de toekomst, het moge duidelijk zijn dat ook in de reiswereld een aantal dingen veranderd zijn. Er zijn een aantal zaken die je nu wellicht nog meer wil vermijden dan vroeger. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Lange rijen en grote groepen op de luchthaven,
  • Het aanraken van allerlei zaken waar honderden reizigers voor jou ook al gebruik van hebben gemaakt, denk aan touchscreens van check-in kiosken.

Simpele en praktische digitale oplossingen kunnen reizen makkelijker en veiliger maken. Door bijvoorbeeld online in te checken kun je tijd op het vliegveld besparen. In de rij staan en wachten op het afhalen van je bagage zijn overigens veelgehoorde klachten van reizigers.

Uit een onderzoek van BAGTAG, uitgevoerd in de zomer van 2020, blijkt dat meer dan 60% van de ondervraagden nu het liefst zonder ingecheckte bagage reist. De belangrijkste reden hiervoor zijn de wachttijden voor het afgeven en ophalen van de tassen en koffers. Tegelijkertijd vinden reizigers het wel prettig om niet meer naar hun koffers om te hoeven kijken op het vliegveld en aan boord, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek. Zonder onhandige handbagage ben je sneller in en uit het vliegtuig en is het ook gemakkelijker om de Security te passeren. Gelukkig is er een digitale tool die je daarbij kan helpen.

Photo @ iStock

Slimme bagagelabels kunnen je wachttijd verkorten

Bedrijven in de reisindustrie blijven innoveren. Denk bijvoorbeeld aan de digitale bagagelabels die je op Rimowa koffers ziet. BAGTAG is ook een bedrijf dat slimme bagagelabels ontwikkeld. Deze slimme bagagelabels vervangen de ouderwetse papieren variant. BAGTAG werkt samen met onder meer KLM, Lufthansa, SWISS en China Southern.

Bij het inchecken kun je de mogelijkheid kiezen om BAGTAG te gebruiken voor het laden van je bagagelabel(s). Hiervoor gebruik je gewoon de app van de airline zelf. De app zorgt ervoor dat de juiste info op je slimme bagagelabel komt te staan. Zelf hoef je verder niets meer te doen!

Op de luchthaven hoef je alleen nog maar je koffers af te geven. Je hoeft dan alleen je eigen tas aan te raken. Door gebruik te maken van digitale tools scheelt het je wellicht weer een wachtrij en heb je minder onnodige contactmomenten.

 

Weet jij nog andere digitale oplossingen om veiliger te reizen? Laat het ons weten in de comments.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *