Ga met Airbnb op gratis onderzoeksreis naar Antarctica3 min leestijd

Airbnb onderzoeksreis antartica

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Airbnb en Ocean Conservancy bieden een Antartic Sabbatical aan. Vijf reizigers kunnen in december naar Antarctica afreizen om sneeuwmonsters te verzamelen en te bestuderen. Daarbij gaat het onderzoek over in hoeverre het binnenland van Antarctica is aangetast door microplastics. Deze expeditie zal samen met mileuwetenschapper Kirstie Jones-Williams zijn.

De reis duurt één maand en is van 18 november tot en met 16 december 2019 (+/- 2 dagen) Je moet je voor 8 oktober 2019 (23:59 EDT) aanmelden en het aanmelden kan via deze speciale actiepagina. 

Gratis sabbatical/onderzoeksreis naar Antarctica

Allereerst ga je op intensieve training in Punta Arenas in Chili. Daar volg je diverse cursussen over bijvoorbeeld laboratoriumwerk, het gebruik van apparatuur en glaciologie. Daarna reis je naar Antartica per vliegtuig om onderzoek te doen naar microplastic. Je land daarbij op een natuurlijk gevormde ijsbaan.

Op Antartica verzamel je sneeuwmonsters en deze onderzoek je op de aanwezigheid van microvezels. Op die manier kun je bepalen hoe ver afval en vervuiling de wereld over reist. Je bezoekt ook de zuidpool waarbij je dus een aantal stappen rond de wereld kunt lopen. Ook krijg je de mogelijkheid om diverse bezienswaardigheden in het zuidpoolgebied te ontdekken. Hierbij kun je denken aan de Drake Icefall, Elephant’s Head en Charles Peak Windscoop. In Chili zul je vervolgens je bevindingen verder analyseren in samenwerking met Ocean Conservancy.

Uit de aanmeldingen worden 50 personen geselecteerd. Daarna volgen er één of meerdere rondes met interviews of videoconferenties. Uit de selectie worden vervolgens 5 personen geselecteerd die op reis mogen naar Antarctica. Daarnaast worden er vijf personen geselecteerd die als reserve op de lijst komen te staan. Valt één van de 5 geselecteerde personen af, dan kom je als reserve in aanmerking voor de sabbatical.

Wil je niet op onderzoekreis naar Antarctica of wil je ergens anders naar toe? Voor je eerste boeking met Airbnb kun je €25,- Airbnb tegoed krijgen via deze link. Dit tegoed kun je gebruiken voor elke boeking van minimaal €65. Voor je eerste ervaring krijg je €9 tegoed en dit bedrag kun je besteden voor elke ervaring van minimaal €34. De korting wordt direct verrekend zodat je minder hoeft te betalen voor je eerste accommodatie of ervaring. In dit artikel op InsideFlyer kun je lezen hoe Airbnb exact werkt.

Voorwaarden voor de gratis reis

Er zijn natuurlijk ook voorwaarden van toepassing op de gratis reis naar Antartica met Airbnb. In ieder geval kunnen inwoners van Nederland en België deelnemen aan de promotie mits zij 18 jaar of ouder zijn. Dit zijn de beknopte voorwaarden:

Lees de toelatingseisen op de website goed door voordat je je aanmeldt. Kandidaten moeten ouder zijn dan 18 jaar en van november tot en met december 2019 beschikbaar zijn om een maand naar Chili en Antarctica te reizen om als burgerwetenschappers vrijwilligerswerk te doen. Ook moeten zij goed in staat zijn om in het Engels gesprekken te voeren. De definitieve selectie van de vijf burgerwetenschappers wordt op 30 oktober bekendgemaakt. Inwoners van de volgende landen en regio’s kunnen zich opgeven voor de Sabbatical: Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, China, Denemarken, Dubai, Frankrijk, Duitsland, Ierland, India, Italië, Hongkong, Japan, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Taiwan, Thailand, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland

De volledige voorwaarden kun je op de actiepagina vinden.

Afbeeldingen ©Airbnb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *