Zo werkt Airbnb & €25,- tegoed voor je eerste overnachting

Logo Airbnb

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je kunt met Airbnb een kamer of accomodatie huren over de hele wereld. Dit is een soort marktplaats waar particulieren een kamer of zelfs een heel huis aan kunnen bieden tegen een bepaalde prijs. De verhuurder en huurder worden door het platform direct met elkaar in contact gebracht.

Zo werkt Airbnb

Allereerst ga je op zoek op de Airbnb website naar een locatie waar je iets wilt huren. Je kunt daarbij filteren op datum en aantal personen zodat je alleen het relevante aanbod te zien krijgt. Ook kun je filteren tussen Woningen en Ervaringen. Dit spreekt voor zich.

Airbnb

De prijs die je vervolgens ziet is exclusief  schoonmaakkosten en servicekosten. Dit zijn de kosten om de accommodatie weer schoon te maken en in de servicekosten zit ook de BTW verwerkt. Dit is vaak een bedrag tussen de zes en twaalf procent van de totale huursom. Het loont om een langere reservering te maken omdat de schoonmaakkosten en servicekosten dan het meest in verhouding staan (vaak dicht bij de zes procent). Ook kan het voorkomen dat er een andere toeslag bovenop komt, zoals de toeristenbelasting in Nederland.

Kosten airbnb

 

Daarnaast zijn er een drietal verschillende annuleringsmogelijkheden:

  • Flexibel -> annulering mogelijk tot 1 dag voor aankomst
  • Gemiddeld -> annulering mogelijk tot 5 dagen voor aankomst
  • Strikt -> 50% terug en is mogelijk tot 1 week voor aankomst.

De extra kosten krijg je niet terug. Dit betreffen de service- en schoonmaakkosten. Per accommodatie staat er op de website aangegeven welke annuleringsmogelijkheid er geldt.

Annulering Airbnb

Het is daarnaast belangrijk om altijd naar de reviews te kijken. Hier staat vaak aangegeven hoe andere reizigers de accommodatie vonden en of de verhuurder de accommodatie vaak annuleert (die mogelijkheid is er namelijk). Ook zijn er zogenaamde Super Hosts. Dit zijn mensen die de accommodatie al vaak hebben verhuurd en goede recensies hebben gekregen. Mocht je de keuze hebben, dan is het altijd goed om naar dit aanbod te kijken. Vaak zijn dit de betere accommodaties.

Laat daarnaast de host altijd weten wanneer je ongeveer aankomt bij de accommodatie. Het is namelijk niet altijd zo dat er zoals bij hotels iemand 24 uur aanwezig is, vooral niet als je een gehele woning huurt. Is je vlucht bijvoorbeeld vertraagt, dan is het verstandig om de host op de hoogte te stellen.

Vergeet ook niet om bijvoorbeeld het Wifi wachtwoord te vragen (indien beschikbaar) of bijvoorbeeld de supermarkt in de buurt. De host is vaak bekend met de omgeving en hierdoor kun je een hoop tijd besparen in plaats van dat je het zelf uit moet zoeken. Sommige hosts hebben ook een boekje in de accommodatie liggen met alle belangrijke informatie, maar dat is dus niet altijd het geval.

De belangrijkste tip is om altijd naar de reviews te kijken en de annuleringsmogelijkheden. Daarnaast is het altijd fijn als je een review achter kunt laten, zodat de volgende reizigers nog beter op de hoogte zijn van de accommodatie of ervaring. De host kan ook een review achterlaten over jou, zodat de volgende verhuurder kan beslissen of hij/zij jou wil accepteren voor zijn accommodatie of ervaring.

Airbnb reviews

Gratis €25,- tegoed

Voor je eerste boeking met Airbnb kun je €25,- tegoed krijgen. Dit kun je doen door je gratis via deze link te registreren. Dit tegoed kun je gebruiken voor elke boeking van minimaal €65,-. Deze korting wordt direct verrekend zodat je minder hoeft te betalen voor je eerste accommodatie of ervaring.

Afbeeldingen ©Airbnb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *