Zo verdien en besteed je Alaska miles bij Aer Lingus4 min leestijd

Airbus A321 Aer Lingus

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aer Lingus is de nationale maatschappij van Ierland en onderhoudt al een aantal jaar een samenwerkingsverband met Alaska Airlines. Hierdoor is het dus al een tijdje mogelijk om Alaska miles te verdienen en te besteden op vluchten met Aer Lingus. In het introductieartikel van deze reeks verwezen we ook al even naar deze maatschappij. In dit artikel gaan we dieper in op het verdienen en vooral besteden van Alaska MileagePlan miles op vluchten met Aer Lingus.

Over Aer Lingus

Zoals we hierboven al aangaven is Aer Lingus de nationale en grootste maatschappij van Ierland. De maatschappij maakt echter geen deel uit van de oneworld alliantie waar Alaska sinds 31 maart 2021 wel deel van uitmaakt. Toch houdt Aer Lingus wel nauwe banden aan met maatschappijen van oneworld. Zo is de maatschappij lid van IAG en daarnaast wordt er nog nauwer samengewerkt met British Airways en Iberia met een trans-Atlantische joint venture.

British Airways Boeing 787-9
Aer Lingus is niet lid van oneworld maar werkt wel nauw samen met o.a. British Airways. (bron: British Airways)

De maatschappij vliegt op de meeste grote Europese steden waaronder ook Amsterdam. Daarnaast wordt er vanuit de grootste hub Dublin vooral op bestemmingen in Noord-Amerika gevlogen. Sinds kort vliegt Aer Lingus trouwens ook vanuit Manchester naar een aantal intercontinentale bestemmingen. Meer hierover kun je lezen in dit artikel.

Miles verdienen

Je verdient op vrijwel alle tariefklassen van Aer Lingus Alaska miles. Hoeveel miles je precies verdient kun je nalezen in onderstaande tabel. Hierbij dient wel gezegd te worden dat je vlucht wel een EI-vluchtnummer moet hebben. Ook moet deze worden uitgevoerd door Aer Lingus zelf en dus niet door aan andere maatschappij, ook al is deze lid van oneworld.

Aer Lingus Alaska miles verdienen

Zoals je kunt zien verdien je op de laagste tariefklassen in economy niet veel miles. In de hogere tariefklassen in economy verdien je uiteraard meer miles aangezien deze tickets ook meer kosten. Tenslotte krijg je in business class zelfs nog een bonus uitgereikt. Raadpleeg voor verdere details ook even de website van Alaska.

Miles besteden

Als het op Alaska miles besteden bij Aer Lingus aankomt kom je eigenlijk al snel uit bij op awards tussen Europa en Noord-Amerika. Aer Lingus vliegt intercontinentaal namelijk alleen maar naar Noord-Amerika. Dit is gezien de ligging van Dublin immers ook het interessantst. Een one-way business class award van Europa naar Noord-Amerika of andersom kost normaliter 60.000 miles. Tenmiste als je geluk hebt want ook de awardtabellen van Alaska beginnen dynamische kuren te vertonen. Zo was het voor mij nog al een klus om een business class award te vinden voor 60.000 miles.

Alaska miles award

Voor de meeste datums vond ik namelijk alleen maar one-way business class awards voor maar liefst 280.000 miles en dat is natuurlijk niet meer te doen! Om een award van 60.000 miles te vinden moet je dus wel wat geluk hebben. Als we naar de bijkomende belastingen en toeslagen kijken kunnen we vaststellen dat deze aan de lage kant zijn. 60.000 miles voor een one-way business class award tussen Europa en Noord-Amerika is een redelijk goede deal en zeker als je bedenkt dat je bij Alaska MileagePlan ook nog eens een gratis stop-over in kunt bouwen. In dit geval is dit dus alleen mogelijk in Dublin aangezien Aer Lingus niet vanuit Manchester op Amsterdam vliegt. Op de trans-Atlantische routes zet Aer Lingus vooral Airbus A330 en Airbus A321LR toestellen in. Deze laatste zijn uitgerust met een long-haul business class.

Air Lingus, AerSpace, business class
De A321LR toestellen van Air Lingus zijn uitgerust met de AerSpace business class stoelen (bron: Air Lingus)

Mocht je in economy willen reizen dan kost dit normaliter 30.000 miles plus een paar tientjes aan belasting. Zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien wordt dit ook als 60.000 geprijsd maar in de meeste van mijn zoekopdrachten vond ik genoeg awards voor 30.000 miles.

Binnen Europa

Ook binnen Europa zet Aer Lingus deze A321LR toestellen regelmatig in en hier kun je je miles ook prima besteden. Je kunt one-way awards in economy boeken voor slechts 8.000 miles. Jammer genoeg kwam ik tijdens mijn zoektocht alleen economy awards tegen. Wellicht zijn deze (in de toekomst) ook in business class te boeken.

Alaska miles awardDit kan interessant zijn als je toevallig snel in Dublin moet zijn of als je een vlucht nodig hebt als je award of reis in Dublin begint. Ook kan dit handig zijn om van je laatste Alaska miles af te komen. Alaska MileagePlan miles vervallen nooit. Wel kun je je account verliezen als je daar drie jaar geen activiteit op hebt. Deze kun je vervolgens wel weer terughalen door een ‘recover fee’ te betalen.

Conclusie

In dit artikel hebben we stilgestaan bij het verdienen en besteden van Alaska miles op vluchten van Aer Lingus. Het is interessant om Alaska miles te verdienen op vluchten van Aer Lingus aangezien deze maatschappij niet lid is van een alliantie. Wat het besteden van miles Alaska miles bij Aer Lingus betreft zijn er helaas niet veel opties. De maatschappij vliegt namelijk buiten Europese bestemmingen alleen maar op Noord-Amerika. Als je geluk hebt kun je voor 60.000 miles en een paar tientjes aan belasting business class vliegen tussen beide continenten en daarbij ook nog een gratis stop-over maken in Dublin.

Uitgelichte afbeelding: Aer Lingus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *