Aer Lingus pas vanaf september long-haul vanaf Manchester1 min leestijd

Airbus A321 Aer Lingus

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Ierse luchtvaartmaatschappij Aer Lingus gaat pas vanaf september verre vluchten uitvoeren vanaf de luchthaven van Manchester. Eerder dit jaar was het nog de bedoeling om al vanaf juli te gaan vliegen vanaf Manchester. Door corona is dit echter met een paar maanden vertraagd.

Aer Lingus vanaf Manchester

Om verre vluchten vanaf Manchester uit te voeren moest Aer Lingus ook toestemming hebben van de Britse Civil Aviation Authority (CAA). Deze toestemming is inmiddels gelukkig gegeven en de maatschappij is nu van plan om in september met deze verre vluchten te beginnen. Op 30 september start de maatschappij met vluchten naar New York en Orlando. Op 20 oktober wordt gestart met de vlucht naar Barbados. Vervolgens komt daar in 2022 ook nog een vlucht naar Boston bij. Op de route naar New York maakt Aer Lingus gebruik van Airbus A321LR toestellen met AerSpace business class stoelen.

Air Lingus, AerSpace, business class
De A321LR toestellen van Air Lingus zijn uitgerust met de AerSpace business class stoelen (bron: Air Lingus)

Op de routes naar Barbados en Orlando zet de Ierse maatschappij een Airbus A330-300 in. Deze routes zijn een goede aanvulling tot het huidige vluchtaanbod. Voor de pandemie verwerkte de luchthaven van Manchester jaarlijks ruim 5,5 miljoen trans-Atlantische passagiers. Aer Lingus zal wel de concurrentie aangaan met andere maatschappijen. Zo is op de route naar New York-JFK ook Virgin Atlantic actief. En de route naar Barbados wordt op dit moment ook al aangeboden door TUI. Op dit moment is KLM de enige maatschappij die vanaf Amsterdam op Manchester vliegt. KLM werkt echter niet direct samen met Aer Lingus.

Bron- en beeldmateriaal: Aer Lingus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *