Winterdienstregeling brengt nieuwe bestemmingen voor Schiphol

Schiphol Airside Terminal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De winterdienstregeling van de luchtvaart is ingegaan. Deze loopt tot en met 24 maart. Voor Schiphol betekent dit de introductie van een aantal nieuwe bestemmingen. Deze toevoegingen zijn belangrijk voor het netwerk van de luchthaven. Van alle Europese luchthavens biedt Schiphol de meeste directe bestemmingen aan.

KLM

Met ingang van 29 oktober vliegt KLM voor het eerst naar San José en Mauritius. Costa Rica wordt 2x per week aangevlogen en Mauritius drie keer. Vanaf volgend jaar betreedt ook Air Mauritius de route naar Amsterdam vanaf het eiland.

Voor Schiphol is Mumbai geen nieuwe route sinds Jet Airways Zaventem verruilde voor Amsterdam, maar nu kunnen passagiers 3 keer per week ook kiezen om met KLM te vliegen.

KLM 787 dreamliner
De Boeing 787 maakt veel nieuwe bestemmingen mogelijk voor KLM

Jet Airways

Het Indiase Jet Airways breidt als onderdeel van de samenwerking met Delta en KLM het routenetwerk vanaf Amsterdam uit met een vierde bestemming: Bengaluru. Dit is de IT-hoofdstad van India maar biedt ook legio opties voor toeristen die Zuid-India willen bezoeken.

Transavia en TUI fly

Low-cost dochter van KLM Transavia voegt Boa Vista in Kaapverdië toe aan haar routenetwerk deze winter met een wekelijkse vlucht.

TUI fly zoekt ook de Kaapverdische Eilanden op met een wekelijkse vlucht naar de hoofdstad Praia. Daarnaast vliegt de vakantiemaatschappij 2x per week naar Sharm el Sheikh in Egypte.

Vervolg van zomerschema

Sommige maatschappijen verlengen routes die normaal alleen in de zomer worden aangevlogen. Vergeleken met vorige winter kan je straks ook met KLM naar Cartagena, Catania, Malaga, Porto, Freedown en Monrovia, Gdansk, Graz en Minneapolis. Ook Ryanair biedt een verbinding naar Malaga aan. Passagiers naar Helsinki kunnen ook voor Norwegian kiezen net als Transavia dat ook nog naar Belgrado, Katowice, Ljubljana, Sofia, Zürich en München vliegt. Low cost carrier EasyJet vliegt de komende maanden naar Lanzarote, Alicante en Budapest terwijl Vueling Florence, Fuerteventura en Santiago de Compostela bedient.

Voorlopig kunnen ook low-cost maatschappijen nog uitbreiden op Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *