Vietnam schrapt restricties voor internationale vluchten2 min leestijd

ha long bay, Vietnam, trip report

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Internationale vluchten zijn weer welkom in Vietnam. Het Aziatische land heeft namelijk de reisrestricties voor internationale reizigers opgeheven. Op dit moment openen weer veel Aziatische landen hun grenzen voor internationale reizigers. Eerder schreven we ook al over de Filipijnen waar buitenlandse toeristen ondertussen weer welkom zijn.

Internationale vluchten welkom in Vietnam

Nu is het dus de beurt aan Vietnam. Hier zijn gevaccineerde toeristen uit de meeste landen, waaronder Nederland, sinds afgelopen maandag weer welkom. Er zijn echter wel een aantal eisen aan verbonden. Zo dien je een negatieve test te laten zien bij aankomst en die mag niet ouder zijn dan 72 uur. Ook ga je minimaal 3 dagen in quarantaine bij aankomst.

Vietnam
Buitenlands toeristen zijn sinds afgelopen maandag weer welkom in Vietnam. (foto: eigen werk)

Vietnam ging na de uitbraak van de pandemie vrijwel volledig op slot waardoor het voor buitenlandse toeristen niet mogelijk was om het land te bezoeken. De lokale autoriteiten hebben de situatie de laatste maanden nauwlettend in de gaten gehouden. Hierdoor ging het land stapje voor stapje al van het slot af. Nu de situatie wereldwijd dermate verbeterd is besloten ook weer buitenlandse toeristen toe te laten.

Reisadvies Vietnam

De wereldkaart met kleurcodes van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kleurt ondertussen gelukkig alweer een stukje groener. Voor Vietnam wordt er echter nog steeds code geel afgegeven. Dit betekent dat er nog wel bepaalde veiligheidsrisico’s gelden, maar dat niet-noodzakelijke reizen in principe kunnen doorgaan. Laten we hopen dat ook Vietnam snel weer op code groen springt.

Reisadvies Vietnam

Andere Aziatische landen

Terwijl er ondertussen voor de Filipijnen geen quarantaine meer nodig is, geldt dit zoals hierboven vermeld nog wel voor Vietnam. Ook voor het Indonesische Bali is er nog steeds quarantaine vereist. Gelukkig is deze quarantaineplicht ondertussen wel ingekort van 5 dagen naar 3 dagen.

Uitgelichte afbeelding: eigen werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *