Bali weer open voor internationale toeristen (met quarantaine)1 min leestijd

Indonesië stelt opening grenzen verder uit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Internationale toeristen zijn sinds 4 februari 2022 weer welkom op Bali, mits zij minimaal 5 dagen in quarantaine gaan. Dat melden verschillende bronnen waaronder de Washington Post.

Bali weer open

Bali is op dit moment al een jaar gesloten voor internationale toeristen, maar daar is nu gelukkig een einde aan gekomen. Sinds een tijdje waren toeristen uit China, Japen, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Arabische Emiraten alweer welkom. Sinds gisteren zijn ook toeristen uit alle andere landen weer welkom op het Indonesische eiland. Er is echter wel een quarantaine van minimaal 5 dagen verplicht. Je dient hiervoor een hotelreservering van minimaal 4 nachten te laten zien. Ook dien je met een rechtstreekste vlucht naar Bali te vliegen, dus zonder tussenstop ergens anders in Indonesië. Op dit moment vliegen er helaas geen maatschappijen rechtstreeks naar Bali. Singapore Airlines is echter wel van plan om vluchten naar Bali vanaf 16 februari 2022 weer te hervatten.

hilton, bali, resort, review
Sinds 4 februari zijn toeristen uit alle landen weer welkom in Bali. (foto: eigen werk)

Wat precies de verdere vereisten zijn wat betreft vaccinaties is op dit moment nog onbekend. Veel Aziatische landen en gebieden openen trouwens de laatste tijd hun deuren weer. Een week geleden maakten de Filipijnen ook al bekend dat internationale toeristen binnenkort weer welkom zijn. Voor dat land geldt er overigens geen verplichte quarantaine.

Reisadvies

Op dit moment geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken code oranje af voor Bali. Dit houdt in dat niet-essentiële reizen in principe worden afgeraden. Het is op dit moment nog onduidelijk of en wanner het reisadvies zal veranderen naar code geel of groen. Check voor het boeken en vlak voor vertrek altijd de actuele reisadviezen via bijvoorbeeld de website van Nederland Wereldwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *