Filipijnen binnenkort weer open voor gevaccineerden2 min leestijd

top 10 bestemmingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Filipijnen gaan op 10 februari 2022 weer open voor volledig gevaccineerden. Zij hoeven na aankomst zelfs niet eens in quarantaine. Dat maakt reizen naar Azië weer iets gemakkelijker. Andere landen die eerder al versoepingen voor toeristen doorvoerden zijn Thailand en Singapore.

Filipijnen weer open voor gevaccineerden

De Filipijnen zaten de afgelopen twee jaar volledig op slot waardoor het voor internationale toeristen niet mogelijk was om naar het Aziatische land te reizen. Aan deze lange twee jaar komt vanaf 10 februari a.s. gelukkig een einde. Vanaf dan zijn volledig gevaccineerde toeristen en zakelijke reizigers weer welkom.

Eerst zou het land alweer in december vorig jaar opengaan maar de omikronvariant gooide toen roet in het eten. Over twee weken openen de Filipijnen hun deuren dus weer. Reizigers hoeven dan na aankomst zelfs niet eens meer in quarantaine te gaan. Wel is er een verplichte PCR-test nodig en deze dien je maximaal 48 uur voor vertrek af te laten nemen. De eerste zeven dagen na aankomst dienen reizigers wel eventuele coronagerelateerde klachten te melden.

Filipijnen, Open
De Filipijnen openen vanaf 10 februari weer hun deuren voor volledig gevaccineerden. (foto: eigen werk)

Steeds meer Aziatische landen openen de afgelopen maanden hun deuren weer. Eerder zagen we Thailand alweer deels opengaan. Daarna volgende ook Singapore die van het slot ging waarna ook Maleisië weer openging voor internationale toeristen. Veel Aziatische landen zoals Japan en Zuid-Korea zitten op dit moment helaas nog op slot, maar verwacht wordt dat dit niet lang meer zal duren.

Reisadvies

Op dit moment geeft Nederland nog een oranje reisadvies af wat betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden. Wellicht wijzigt de kleurcode binnenkort van oranje naar geel. Zorg altijd dat je op de hoogte bent van de meest actuele reisadviezen, deze kunnen namelijk snel veranderen. De officiële reisadviezen kun je bekijken op de website Wijs op reis van de Nederlandse overheid.

Uitgelichte afbeelding: Azie-expert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *