Ook Maleisië vanaf 1 januari 2022 weer open1 min leestijd

Maleisië, Kuala Lumpur

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er gaan geruchten rond dat Maleisië op 1 januari 2022 de deuren voor toeristen weer opent. De toeristische sector in het land heeft het op dit moment namelijk erg zwaar.

Maleisië weer open voor toeristen

De toeristische sector in Maleisië doet het met alleen binnenlandse toeristen niet goed. Daarom wil men buitenlandse toeristen vanaf 1 januari a.s. weer toelaten. Het Zuid-Oost Aziatische land kijkt vooral naar Thailand dat op dit moment alweer deels open is voor buitenlandse toeristen. Afgelopen weken startte Maleisië al langzaam weer de economie op. Een volgende stap zou het openen van de grenzen zijn om buitenlandse toeristen weer toe te laten. Dit moet echter nog wel worden goedgekeurd.

Kuala Lumpur, Maleisië, Petronas
Vanaf 1 januari a.s. is het hoogstwaarschijnlijk weer mogelijk om Maleisië te bezoeken. (foto: eigen werk)

Welke eisen het land zal stellen om het land weer binnen te mogen zijn op dit moment nog niet bekend. Wellicht zal dit alleen voor gevaccineerden gelden. Alhoewel het bijna zeker is dat Maleisië op 1 januari a.s. weer open is voor buitenlandse toeristen, raadt men echter aan om nog geen vliegtickets te boeken of niet annuleerbare hotelboekingen te maken.

Reisadvies Maleisië

Op dit moment geeft Nederland nog een oranje reisadvies af wat betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden. Wellicht wijzigt de kleurcode binnenkort van oranje naar geel.

Uitgelichte afbeelding: eigen werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *