KLM introduceert nieuwe maaltijden in Economy Class3 min leestijd

KLM Economy Cabine

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bij de start van de pandemie beperkten veel airlines de service aan boord. Mede om het aantal bewegingen in het vliegtuig tot een minimum te beperken. Inmiddels zijn de maaltijden bij veel airlines weer enigszins op het normale niveau. KLM vond het ook hoog tijd om de maaltijden in de intercontinentale Economy Class weer terug naar ‘normaal’ te brengen. Het aanbod wordt weer iets uitgebreid, maar dat gaat dan wel weer wel definitief ten koste van de keuze voor sterke drank.

Service aan boord

Aangezien KLM een full service carrier is mag je aan boord eten en drinken verwachten. In tegenstelling tot (ultra) low cost carriers waar je voor elke extra service bijbetaalt. Logisch ook, de vliegtickets zijn dan vaak een stuk goedkoper. 

KLM serveert in Economy Class op kortere vluchten een drankje en een zoete of hartige snack. Op medium haul vluchten in narrow body toestellen wordt normaliter een warme maaltijd geserveerd. Meestal is dat een pasta. In verband met de COVID-19 pandemie serveert KLM op deze vluchten nog steeds een (warme) snack.

Op de intercontinentale vluchten kun je in Economy een volwaardige maaltijd verwachten. Tijdens de pandemie was deze flink uitgekleed. Inmiddels is de service weer terug naar normaal. Er is echter een onderdeel dat in ieder geval in Economy niet meer terugkomt.

Nieuwe maaltijden

KLM vernieuwt normaliter regelmatig het aanbod van de maaltijden. De Nederlandse airline laat tegenover InsideFlyer weten: ‘We werken doorlopend aan het verder verbeteren en verduurzamen van de catering’. De laatste wijzigingen zijn 30 oktober 2021 doorgevoerd. Het gaat voornamelijk om veranderingen die de maaltijden weer terugbrengen naar de standaard van voor Corona, met uitzondering van de sterke drank.

Passagiers in de intercontinentale Economy Class (inclusief Economy Comfort) kunnen een vullende warme maaltijd verwachten. KLM biedt twee keuzes, waarbij er altijd een vegetarische keuze is opgenomen. Op dit moment is er keuze uit de volgende gerechten (afhankelijk van de bestemming kan het menu net anders zijn):

  • Amsterdamse stamppot met rundergehaktballetjes,
  • Nasi met kipgehaktballetjes en cashewsaus
  • Pasta al forno (vegetarisch)
Boeing 787-10 van KLM (Bron: KLM)
Boeing 787-10 van KLM staat op Schiphol (Bron: KLM)

Uitbreiding van het menu

Bij elk gerecht wordt een salade met gegrilde groenten en couscous of quinoa geserveerd. Ook krijgen passagiers een warm broodje en een stukje kaas aangeboden. Bij de koffie- en theeservice naar het diner krijgen passagiers een appeltaartje.

De vernieuwe maaltijdservice geldt voornamelijk voor vluchten vertrekkend vanuit Amsterdam. KLM stelt tegenover InsideFlyer dat homebound vluchten vanaf maart volgend jaar ook ten minste en deel van de nieuwe service kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld met het zoete nagerecht bij de koffie of thee.

Na de maaltijdservice zijn er snacks te verkrijgen in de galley. Denk bijvoorbeeld aan Verkade chocolaatjes, stroopwafels en zoutjes. Meer over de maaltijden in Economy bij KLM lees je hier.

Sterke drank

Voor reizigers in Economy bood KLM altijd een ruim aanbod aan dranken, waaronder sterke drank. Sinds het begin van de Coronacrisis heeft de airline sterke drank in Economy in de ban gedaan. Naar eigen zeggen ‘om het aantal contactmomenten te verminderen’. Daarnaast zou er sowieso weinig vraag zijn naar sterke drank in Economy. KLM zegt zich liever op een goed basisaanbod van dranken te richten en continueert dit beleid. Dat betekent dus definitief geen sterke drank meer bij de maaltijden in Economy bij KLM.

Reacties

  1. BUdgetairlinehater zegt

    Wederom een letterlijke versobering als een wens van de pax presenteren. Walgelijke redenering. Punt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *