KLM breidt maaltijdservice verder uit

KLM World Business Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM breidt de maaltijdservice verder uit. Aan het begin van de Corona-uitbraak waren er zeer weinig maaltijden beschikbaar. In juli kwam daar een uitgebreider menu voor in de plaats, waarbij ook alcoholische dranken weer beschikbaar waren.

Nu heeft KLM nog een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo krijg je op lange vluchten in World Business Class een tweede maaltijd en op korte vluchten in Economy Class een cakeje.

KLM – meer maaltijden aan boord

Op Europese vluchten ontvang je een doos met een sandwich. Op vluchten met een vluchtduur die minder is dan één uur, ontvang je een plakje cake. In Business Class ontvang je een doos met ontbijt, lunch of diner. Deze doos is ontworpen door Marcel Wanders. Op korte vluchten ontvangen Business Class passagiers een flesje water en een cinnamon roll.

Op Intercontinentale vluchten ontvang je een flesje water en een warme maaltijd. Je kunt momenteel geen keuze maken voor deze maaltijd. Ook ontvang je een salade en dessert. Daarna ontvang je nog een zakje met snacks en drankjes.

In World Business Class ontvang je allereerst een drankje. Daarna ontvang je een maaltijdtray die ontworpen is door Marcel Wanders. Daarbij kun je kieze uit een voorgerecht, warme maaltijd, salade en een dessert. Ook ontvang je een tweede warme maaltijd of ontbijt, maar hierbij kun je geen keuze maken. Op korte vluchten ontvang je een ontbijtoptie, waarbij je ook geen keuze kunt maken.

Aan boord van alle vluchten serveert KLM frisdrank, wijn en bier tijdens de maaltijden. Op verzoek is er ook koffie en thee beschikbaar. Momenteel is het niet mogelijk om speciale maaltijden aan te vragen, zoals een maaltijd op basis van medische wensen.

Als je binnenkort reist met KLM is het verstandig om de actuele vluchtstatus te controleren bij de luchtvaartmaatschappij. Dit kun je gemakkelijk doen met de vluchtstatus checker van KLM. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk om kennis te nemen van de lokale (in)reisbeperkingen. Het dragen van gezichtsbescherming is ook verplicht en alle informatie vind je hier.

KLM Gezichtsbescherming

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

 1. Boudewijn zegt

  Als aanvulling op het artikel; per 23september wordt er op
  ICA – vluchten in economy; na de maaltijd ook koffie thee geserveerd en voor de landing op de langere vluchten ( vanaf 8 uur) een warme snack met drankservice aangeboden , dit kan ook warme ontbijtsnack zijn. De tas met snacks etc blijft voorlopig ook nog aan boord.

  In WBC wordt ook de 2e maaltijd een keuze aangeboden op vluchten langer dan ca 8 uur, dit geld ook voor het ontbijt.
  Voor de eerste maaltijdverstrekking wordt ook een voorgerecht aangeboden, geen keuze, en daarna het hoofdgerecht met keuze apart geserveerd.
  Na de maaltijden worden ook weer chocolade aangeboden bij de koffie.
  De welcome drinks zijn terug en absoluut vermeldenswaardig; de Champagne is weer terug maar ook de verse jus d’ orange.
  Op EUR in business class is er ook weer cava verse jus etc., daar er weer een koelkast aan boord is en groter drankassortiment .
  Op de langste EUR economy vluchten, vanaf 02h30 ( LIS/HEL etc ) wordt inderdaad ook een extra muffin aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *