KLM Boeing 747 – Koop nu een stukje van de buitenkant

KLM B747 ©markwagtendonk/KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Duitse Aviationtag maakt van oude vliegtuigen sleutelhangers. Het gaat daarbij om de romp van de diverse toestellen. Nu heeft Aviationtag een limited edition sleutelhanger van een KLM toestel in haar assortiment.

Aviationtag – sleutelhanger van een KLM Boeing 747

Aviationtag heeft een deel van de PH-BFF weten te bemachtigen. Hierdoor kun je een stukje van een originele KLM Boeing 747-400M aan je sleutelbos hangen. Dit is een limited edition van 4.000 stuks. De tag is via de website te koop voor €27.95.

Het toestel kwam in februari 1990 in dienst bij de luchtvaartmaatschappij. Het gaat om een Boeing 747 combi toestel waarbij er plaats was voor 35 passagiers in World Business Class en 233 passagiers in Economy Class. De Boeing 747 is in december 2017 uit de vloot gehaald en vervolgens begin januari naar Twente gestuurd. Daar is het toestel gedemonteerd. Inmiddels zijn alle Boeing 747 toestellen bij KLM uit de vloot gehaald voor passagiersvluchten.

Eerder was er ook al een Aviationtag van de KLM PH-BFR. Dit was een Boeing 747-400M met de naam Rio de Janeiro. Alle tags van dit model zijn inmiddels uitverkocht.

De materialen van de oude vliegtuigen komen binnen in een grote container. Vervolgens gaat het bedrijf aan de slag om er kleinere stukken van te maken. De oppervlakte wordt helemaal gladgeschuurd en alle bouten & moeren worden er uit gehaald. Bij elke sleutelhanger staat de herkomst van elk stuk metaal. Hierdoor weet je precies bij welk toestel bij je sleutelhanger hoort. Ook staat er een registratienummer op waardoor je het kunt registeren. Is je sleutelbos zoek, dan kan men contact met je opnemen via Aviationtag.

KLM_PH-BFF_Cardboard_BLUE-595x595 Aviationtag

Afbeeldingen ©Aviationtag/KLM/MarkWagtendonk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *