Singapore opent grenzen voor o.a. gevaccineerde Nederlanders2 min leestijd

Premium Economy in de A350-900ULR (Bron: Singapore Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is voor gevaccineerde reizigers vanaf 19 oktober 2021 mogelijk om naar Singapore te reizen. Dit kan middels de quarantine-free Vaccinated Travel Lane (VTL). Gevaccineerde inwoners van Nederland, Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigde Koninkrijk en de Verenigde Staten kunnen gebruik maken van deze VTL.

Singapore opent grenzen met VTL

Het makkelijkste is om gebruik te maken van een rechtstreekse VTL vlucht. Vanaf Amsterdam Schiphol voert Singapore Airlines vier vluchten per week uit als VTL vluchten. Deze vluchten worden tussen 19 oktober en 30 oktober uitgevoerd op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De vlucht vertrekt om 11:15 uur en komt de volgende dag aan om 05:55 uur.  Vanaf 2 november tot en met 26 maart 2022 worden de vluchten eveneens op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag uitgevoerd. De vlucht vertrekt dan echter om 10:25 uur en komt de volgende dag aan om 05:55 uur.

Op de route tussen Amsterdam en Singapore zet de luchtvaartmaatschappij een Airbus A350-900 in. Aan boord is plaats voor 253 passagiers in 3 nieuwe cabines met vernieuwd inflight entertainment systeem; 42 in de Business Class (1-2-1 opstelling), 24 in de nieuwe Premium Economy (2-4-2) en 187 in Economy (3-3-3). Een review van de A350-900 in Business Class kun je hier lezen. 

Het is ook mogelijk om via een ander land naar Singapore te reizen, maar daar zitten wel wat eisen aan. Zo is het toegestaan om bijvoorbeeld van Singapore naar Amsterdam te vliegen via Parijs, en dan gebruik te maken van de VTL vlucht van Amsterdam naar Singapore. Reis je bijvoorbeeld van Singapore naar Los Angeles via Tokyo, dan kun je niet gebruik maken van een VTL vlucht op de terugreis tenzij je minimaal 14 dagen in Los Angeles verblijft.

Alle regels en eisen van de VTL kun je vinden op de website van de Immigration & Checkpoints Authority. 

Het is verstandig om (kort) voor vertrek kennis te nemen van de laatste (in)reisbeperkingen en de VTL mogelijkheid. Het laatste reisadvies van de Nederlandse overheid kun je vinden op Nederlandwereldwijd.

Singapore Airlines A350

Afbeeldingen ©SingaporeAirlines

 

 

Reacties

  1. Bert zegt

    KLM vliegt ook 2x per week (maandag en zaterdag) een VTL vlucht naar Singapore.
    Verder kan het ook o.a. via Parijs met AF en via Frankfurt met Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *