Lufthansa introduceert gedeeltelijke buy-on-board service op long-haul vluchten1 min leestijd

Boeing 777X in Lufthansa livery (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa gaat deels een buy-on-board service introduceren op long-haul vluchten. Eerder dit jaar schrapte de maatschappij al de gratis snacks en drankjes op korte vluchten.

Lufthansa buy-on-board op long-haul vluchten

Binnenkort kun je alleen nog maar een gratis maaltijd verwachten op long-haul vluchten van Lufthansa. Voor alcoholische dranken en overige snacks zul je dan je portemonnee moeten trekken. Alhoewel deze plannen op veel plekken al zijn uitgelekt, heeft Lufthansa formeel nog niets aangekondigd op hun website. De maatschappij is van plan om deze gedeeltelijke buy-on-board service in oktober op een aantal vluchten van en naar de Verenigde Staten in te voeren. Vanaf 1 december moeten er meer long-haul routes volgen.

Lufthansa, buy-on-board
Binnenkort zul je op long-haul vluchten voor alcoholische dranken je portemonnee moeten trekken bij Lufthansa. (bron: Lufthansa)

Zoals dat meestal altijd het geval is bij een verslechtering van de service, wordt als reden een betere klanttevredenheid opgegeven. Luchtvaartmaatschappijen kunnen met het weghalen van deze gratis service uiteraard veel kosten besparen. Daardoor kunnen de prijzen voor vliegtickets omlaag om zo te kunnen concurreren met andere (goedkopere) maatschappijen. Lufthansa is ook niet de enige maatschappij die de inflight service aan het verslechteren is. Meerdere Europese maatschappijen deden dit al. Als je dus een goede vliegervaring richting Azië wil zonder je portemonnee te hoeven trekken, kies je dus beter voor een maatschappij uit het Midden-Oosten. Vaak zijn die prijzen niet heel verschillend ten opzichte van wat Europese maatschappijen vragen.

Qatar_Airways_cabin_crew_photo_15616x3744
Qatar Airways serveert nog wel gratis alcoholische drankjes in economy. (bron: Qatar Airways)

Bron van info: Flyertalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *