KLM vanaf november met quarantaine vrije vluchten naar Singapore2 min leestijd

KLM B787 Dreamliner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf eind dit jaar zal KLM ook VTL vluchten aanbieden naar Singapore.  Het is voor gevaccineerde reizigers uit bepaalde landen waaronder Nederland, vanaf 19 oktober 2021 mogelijk om quarantaine vrij naar Singapore te reizen. Dit kan middels de quarantine-free Vaccinated Travel Lane (VTL). Nederlandse reizigers die volledig gevaccineerd zijn hoeven na een VTL vlucht niet meer in quarantaine. Reizigers moeten daarnaast ook een negatieve Covid-19 testuitslag kunnen tonen die maximaal 48 uur oud is.

KLM naar Singapore met VTL vluchten

Op dit moment vliegt KLM een aantal keer per week tussen Amsterdam en Singapore. Vanaf 1 november komen daar twee VTL vluchten bij. Tickets voor deze vluchten worden vanaf deze week boekbaar.

De KL833 VTL vluchten vertrekken op maandag en zaterdag om 21:10 uur uit Amsterdam en komen de volgende dag om 16:20 uur aan in Singapore. Het toestel vliegt daarna verder naar Kuala Lumpur. KLM zet op deze VTL vluchten een Boeing 777-300ER of Boeing 787-9 in.

De overige vluchten tussen Amsterdam en Singapore vallen niet onder de VTL mogelijkheid. Dit gaat dan om KL835, KL837 en KL839. De luchtvaartmaatschappij vliegt na sommige vluchten door naar Kuala Lumpur (KL839 en KL833) of Jakarta (KL837).

Overstappen & overige VTL vluchten waaronder Air France

Ook Air France zal VTL vluchten uitvoeren vanaf Parijs naar Singapore. Deze vluchten vertrekken tussen 21 oktober en 31 oktober op donderdag en zaterdag. AF256 vertrekt om 21:05 uur uit Parijs en komt de volgende dag om 15:55 uur aan in Parijs. Tussen 1 november en 26 maart 2022 vertrekken de vluchten op vrijdag en zondag. Op deze route zet de luchtvaartmaatschappij een Boeing 787-9 in.

Een andere mogelijkheid vanaf Amsterdam is om met Singapore Airlines te vliegen. Vanaf Amsterdam Schiphol voert deze luchtvaartmaatschappij vier vluchten per week uit als VTL vluchten. Deze vluchten worden tussen 19 oktober en 30 oktober uitgevoerd op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De vlucht vertrekt om 11:15 uur en komt de volgende dag aan om 05:55 uur.  Vanaf 2 november tot en met 26 maart 2022 worden de vluchten eveneens op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag uitgevoerd. De vlucht vertrekt dan echter om 10:25 uur en komt de volgende dag aan om 05:55 uur.

Reizigers uit andere VTL landen kunnen ook gebruik maken van de VTL vluchten vanaf Amsterdam. Ook is het mogelijk om in Singapore over te stappen op andere vluchten binnen Azie, mits de reiziger kan voldoen aan de geldende (in)reisbeperkingen van dat land.

Alle regels en eisen van de VTL kun je vinden op de website van de Immigration & Checkpoints Authority. 

Het is verstandig om (kort) voor vertrek kennis te nemen van de laatste (in)reisbeperkingen en de VTL mogelijkheid. Het laatste reisadvies van de Nederlandse overheid kun je vinden op Nederlandwereldwijd.

B777 KLM
Boeing 777 van KLM op de luchthaven

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *