Update: KLM WBC Modificatie Boeing 777-300ER2 min leestijd

KLM World Business Class modification

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Full-flat stoelen in business class zijn tegenwoordig de norm. De Boeing 747 vloot van KLM biedt al lange tijd de garantie voor een stoel die helemaal plat gaat en sinds afgelopen december is ook de hele Boeing 777-200ER vloot uitgerust met de stoel ontworpen door Hella Jongerius. De nieuwste Boeing 787-9 biedt een nog nieuwere stoel, met bovendien toegang tot het gangpad voor iedere passagier. Maar hoe zit het met het laatste type voor longhaul vluchten, de Boeing 777-300ER? In dit artikel lees je een update over de huidige stand van zaken wat betreft de ombouw van dat type naar de nieuwe business class stoel.

KLM WBC modificatie
De nieuwe WBC stoel

Fabriek

KLM heeft 12 Boeing 777-300ER’s in de vloot op dit moment. Alle kisten sinds de PH-BVN zijn in de fabriek al uitgerust met de nieuwe World Business Class stoel. Dit betreft dus verder de PH-BVO, -BVP en -BVR en alle latere letters die nog afgeleverd moeten worden.

Ombouw

Eerder geleverde vliegtuigen van dit type, die zijn uitgerust met een soort tussenproduct; dezelfde stoel als bij Air France, moeten omgebouwd worden. Hierbij wordt tevens het Economy product vernieuwd met andere stoelen en een nieuw entertainmentsysteem.

KLM WBC Modificatie
De oude WBC op veel Boeing 777-300ERs

De eerste kist is inmiddels omgebouwd, de PH-BVA die tijdens de modificatie ook een speciaal oranje kleurenschema heeft gekregen. Deze ombouw heeft bijna 2 maanden geduurd omdat het vliegtuig gecertificeerd moet worden. De volgende modificaties zouden zo’n drie weken nodig hebben.

KLM World Business Class
De PH-BVA in #Oranjeboven kleuren

Schema

Volgens de site Scramble.nl start de ombouw van de resterende 777-300ER’s pas na de zomerpiek. KLM zou de komende maanden de capaciteit goed kunnen gebruiken. De tweede omgebouwde kist, de PH-BVB, zou in september klaar moeten zijn. Hierna volgt elke maand een volgende. Dit zou betekenen dat pas in maart 2017 alle Boeing 777’s de nieuwe World Business Class stoel hebben. Eerst was de deadline eind 2016.

Nieuwe WBC op mijn vlucht?

Hoe kan je zien of jouw vlucht wordt uitgevoerd met een vliegtuig dat de nieuwe stoel heeft? Ten eerste kan je op de KLM site kijken wat de stoelindeling is voor jouw vlucht, al bij het boeken of in Manage My Booking. Dit is natuurlijk geen garantie, zeker maanden van te voren, omdat specifieke vliegtuigen door omstandigheden kunnen wijzigen. Dichter bij de vlucht, vanaf één dag voor vertrek om precies te zijn, kan je op de Schiphol site precies zien welke registratie jouw vlucht uitvoert. Deze kan je dan vergelijken met de registraties hieronder om te kijken of het de oude of nieuwe WBC betreft.

KLM WBC modificatie
Bekijk op de Schiphol site welke registratie jouw vlucht uitvoert

Boeing 777-300ER met nieuwe WBC:

 • PH-BVA
 • PH-BVB
 • PH-BVN
 • PH-BVO
 • PH-BVP
 • PH-BVR

Boeing 777-300ER zonder nieuwe WBC:

 • PH-BVC
 • PH-BVD
 • PH-BVF
 • PH-BVG
 • PH-BVI
 • PH-BVK

Per 16-10-2016

Reacties

 1. Mark zegt

  Kijk, dit is nog eens handige informatie. Betekent helaas wel dat ik voor mijn trip naar Bangkok niet met KLM zal vliegen.

  De oude wbc, is naar mijn mening echt van een slechte prijs/kwaliteit verhouding. De service is natuurlijk hetzelfde, maar de stoelen zijn voor het langste volk ter wereld te kort. Dan liever met Emirates, wel een tussenstop, maar veel comfortabeler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *