Hotel Review: The Taj Bangalore4 min leestijd

The Taj Bangalore

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bangalore heeft best veel luxe hotels van de Shangri-La tot The Oberoi, maar omdat het een best moderne stad is, missen heel veel van deze hotels een de Indiase “authenticiteit” en “charme”. Na in Singapore gewoond te hebben, heb ik geleerd dat modern soms ook saai kan zijn. The Taj West End in Bangalore is echter wel héél authentiek en een mooi pareltje in zo’n grote stad. Het hotel ligt in het hartje van Bangalore maar daar merk je niks van omdat het omsingeld is door een park en veel natuur.

The Taj Bangalore is koloniaal geïnspireerd en gesitueerd in een historisch en monumentaal pand. Toen ik arriveerde werd ik al meteen verwelkomd door portiers die mooi gekleed waren in een Indiaas uniform. Mijn bagage werd meteen uit de auto gehaald en naar binnen gereden op een trolley. Ik moest door een beveiligingscontrole om in de lobby te komen, wat best normaal is in India. De lobby was groot met een boom in het midden van de ruimte. Ik werd naar de receptie gebracht om te zitten waar ik verder werd geholpen met check-in.

The Taj Bangalore
Lobby

Alles was vrij snel geregeld en ik werd verteld dat ik een upgrade had gekregen naar een betere kamer. Er werd me niet goed verteld wat het verschil was met mijn oorspronkelijke kamer maar een upgrade is altijd welkom! Het hotel is niet super groot dus het was een korte wandeling naar mijn kamer die op de begane grond gelegen was. Ik had het gevoel dat de kamers in dit hotel niet klein waren door alle hele grote deuren. Dit bleek ook waar te zijn toen ik mijn kamer binnenliep. Het plafond was hoog, de kamer ruim, de gang was lang en de badkamer was ook royaal. Niks om te klagen! De “bellboy” die mijn baggage kwam brengen liet ook alle functies in de kamer zien en kwam later ook nog met een “welkomstmandje” waar fruit, snacks en flesjes water in zat.

The Taj Bangalore
Gang
The Taj Bangalore
Kamerdeur
The Taj Bangalore
Bed
The Taj Bangalore
TV en bureau
The Taj Bangalore
Inloop Kast

The Taj Bangalore

The Taj Bangalore
Bad en Douche

Ik ging daarna het hotel een beetje ontdekken. Het complex is best groot met een gym, spa en twee zwembaden. Er is ook een stuk bos waar je in kan wandelen. Natuur is er dus genoeg. Helaas was het moesson seizoen dus was het niet optimaal weer om buiten te zitten, en er waren ook ontzettend veel muggen. Je kan niet in alle Indiase restaurantjes eten met een Nederlandse maag dus het was moeilijk authentiek eten te vinden waar ik niet ziek van werd.

Gelukkig had het hotel een “award winning” Indiaas restaurant. Het was erg lekker, maar helaas voelde me ik ook hier niet super goed na het diner. Eigenlijk wist ik al dat ik niet een hele sterke maag heb, maar ik ben natuurlijk ook niet naar India gegaan om pizza te eten… 😉 Er is ook een westers restaurant met een grote variatie in gerechten en daar werd ook ontbijt geserveerd. Ik had helaas geen tijd om in het restaurant te ontbijten, dus heb daar geen foto’s van kunnen maken.

The Taj Bangalore
Hotelfacade
The Taj Bangalore
Het kleine zwembad
The Taj Bangalore
Terras
The Taj Bangalore
Het grote zwembad
The Taj Bangalore
Indiaas restaurant
The Taj Bangalore
Indiaas restaurant

Het uitchecken de volgende dag liep eigenlijk vlekkeloos. De hotelpersoneel was echt vriendelijk en allemaal oprecht “service minded”. Het enige probleem dat ik met het hotel had was dat de rekening twee keer afgerekend werd van mijn creditcard en het ontzettend lang duurde voordat ik dit bedrag terug kreeg. Ook was er geen vriendelijke interactie met het hotel omtrent dit probleem en vond ik dat de manager dit best onprofessioneel behandelde.

Conclusie

Een heel mooi hotel in het hartje van Bangalore omsingeld door een park en veel natuur. Precies waar ik naar zocht in zo’n grote stad. Het personeel was ook allemaal heel vriendelijk, zoals te verwachten bij een Taj Hotel. Kamers zijn niet duur maar wel ruim en luxe, dus “good value for money” zoals ze vaak zeggen op de markt in Bangalore. Ik kan niet wachten om meer hotels te bezoeken in dit gastvrije land!

Je kan foto’s en updates van deze trip (en ook toekomstige trips) vinden op mijn Twitter en Instagram accounts. Alle gepubliceerde posts van deze trip vind je hier.

Trip: Etihad naar India
The Etihad Lounge Londen
– Etihad First Class Apartment naar Abu Dhabi 
– The Taj Bangalore (dit artikel)

Heb jij ook ooit geslapen in een Taj hotel?

Overzicht

Voordelen

-Grote kamers
-Goed restaurant
-Gastvrijheid

Nadelen

-Muggen

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

The Taj Bangalore is een mooi hotel in het hartje van Bangalore omsingeld door een park en veel natuur. Indiase gastvrijheid maakte dit verblijf speciaal.

4 min leestijd">
4.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *