Transavia vliegt komende zomer naar vier nieuwe bestemmingen2 min leestijd

Transavia neemt vrijgekomen slots Ryanair op Eindhoven Airport in

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De zomer heeft ook in Europa inmiddels plaatsgemaakt voor de herfst. Dat betekent ook dat de winterdienstregeling in zicht komt. Veel airlines kijken echter alweer naar de zomer van volgend jaar. Zo maakt Transavia deze week bekend naar enkele nieuwe bestemmingen te gaan vliegen en frequenties van bestaande routes op te voeren.

Nieuwe routes vanuit Brussels Airport

Transavia startte vorig jaar met vluchten vanuit Brussels Airport. En dat is blijkbaar een goede zet. De low cost carrier ziet namelijk aanleiding om haar aanwezigheid in België verder uit te breiden. Transavia richt zich hiermee zowel op de Belgische als de Nederlandse consument.

Vanaf 27 juni 2024 start de verbinding tussen Brussel en Bari in Italië. Transavia vliegt driemaal per week tussen beide steden. Een dag later starten de vluchten naar Marrakech in Marokko. Deze verbinding is ook driemaal per week. Vanuit Brussel kun je straks ook met Transavia naar het Griekse Thessaloniki. Deze vluchten start op 29 juni en worden twee keer per week uitgevoerd. Verder zal Transavia een derde toestel op Brussel stationeren. Daardoor gaan de frequenties van sommige bestemmingen ook omhoog. Tickets voor komende zomer zijn vanaf nu te boeken op de website van Transavia.

Boeing 737 toestellen van Transavia op de luchthaven (Bron: Transavia)

“Transavia is in Brussel zeer goed ontvangen. Dit resulteerde vanaf moment een al in volle vliegtuigen met een zogeheten loadfactor van boven de 90 procent”, verduidelijkt Marcel de Nooijer, CEO van Transavia. “Om aan de groeiende vraag te voldoen zullen we ook verschillende bestemmingen vanaf Brussel vaker vliegen.”

Terug van weggeweest

Komende zomer komt Transavia dus met enkele nieuwe bestemmingen, maar er worden ook oude routes van stal gehaald. Het gaat om routes vanuit Amsterdam Airport Schiphol en Eindhoven Airport in Nederland.

De route Eindhoven naar Oslo start vanaf 29 februari 2024. Het is overigens niet voor het eerst dat Transavia naar de Noorse hoofdstad vliegt. Deze route start weer vanaf 29 februari 2024, in eerste instantie driemaal per week. Het voorlopige vluchtschema ziet er volgens Aeroroutes als volgt uit:

  • Eindhoven – Oslo (HV5861) vliegt op dinsdag, donderdag en zondag om respectievelijk 11.35, 15.20 en 18.00 uur. De aankomst is om respectievelijk 13.25, 17.10 en 19.50 uur
  • Oslo – Eindhoven (HV5862) vliegt op dezelfde dagen om respectievelijk 14.10, 17.50 en 20.25 uur. De aankomst in Eindhoven is om respectievelijk 16.05, 19.50 en 22.30 uur.

Tot slot kan vanaf Amsterdam per 3 april naar Tirana worden gereisd. Ook de hoofdstad van Albanië was eerder al een bestemming van Transavia. Ook deze tickets zijn vanaf nu te boeken op de website van Transavia.

Benieuwd naar onze ervaringen met Transavia? Check dan onze review over de Transavia vlucht van Praag naar Eindhoven in de Boeing 737-800.

Bron foto’s: Transavia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *