KLM vliegt tijdelijk niet boven Armenië en Azerbeidzjan1 min leestijd

KLM Airbus A330-300 in de nieuwe livery (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Update: De situatie is weer normaal. KLM vliegt weer via de normale route richting Azië.

KLM vliegt vanwege een conflict in de grensregio Nagorno-Karabach tijdelijk niet over Armenië en Azerbeidzjan. Gisteren annuleerde de maatschappij zelfs de vluchten naar Seoel, Peking, Tokio en Shanghai. Luchtvaartmaatschappijen moesten tot nu toe dit jaar al heel wat omvliegen. In augustus kon KLM ook al niet meer boven Niger vliegen.

KLM niet boven Armenië en Azerbeidzjan

Doordat het al een tijdje onrustig is ging afgelopen dinsdag het luchtruim boven de regio Nagorno-Karabach dicht. Luchtvaartmaatschappijen konden toen niet hun vlucht afmaken en moesten terugkeren. Zo kon KLM de vlucht naar Tokyo niet afmaken. De maatschappij vloog daardoor terug naar Schiphol. Het sluiten van het luchtruim boven Armenië en Azerbeidzjan heeft grote gevolgen voor het vliegverkeer tussen Europa en Azië. Het luchtruim boven deze landen ligt namelijk op de route tussen deze gebieden. Vooral vluchten tussen Europa naar China, Zuid-Korea en Japan worden getroffen.

Review: KLM A330-300 Economy Comfort - Amsterdam - Edmonton | Calgary
KLM mijdt luchtruim boven Armenië en Azerbeidzjan (Foto: InsideFlyer – Marco)

Doordat luchtvaartmaatschappijen nu ook niet over Oekraïne en Rusland kunnen vliegen moet er op dit moment weer via een andere route worden omgevlogen. Hierdoor neemt de vluchttijd uiteraard toe. Zoals het er nu naar uitziet heeft KLM voor vandaag nog geen vluchten naar Azië geannuleerd. Wel wordt er op dit moment dus via een alternatieve route gevlogen. Je dient er dus vanuit te gaan dat de vluchtduur langer is.

Reisadvies

Op dit moment geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies uit voor de regio Nagorno-Karabach. Dit betekent dat alle reizen naar dit gebied zijn afgeraden. Meer informatie kun je uiteraard vinden op de website van de Rijksoverheid.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *