Ga verzekerd op reis met de American Express kaart3 min leestijd

American Express Travel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Naast het sparen van punten en mooie bijkomende voordelen ga je met de American Express Gold en Platinum Card ook verzekerd op reis. Dat wil echter niet zeggen dat je geen aanvullende reisverzekering nodig hebt. In dit artikel staan we kort stil wat deze reisverzekeringen precies inhouden. Eerder schreven we al een gedetailleerd artikel over zowel de reguliere American Express Gold en Platinum Card.

American Express Reisverzekeringen

De American Express Gold en Platinum Card bieden zowel een ongevallenverzekering tijdens een reis als een reis- en annuleringsverzekering aan. Dit geldt zowel voor de reguliere- als de Flying Blue kaarten van American Express. De Blue- Green en Flying Blue Entry- en Silver kaarten bieden geen reisverzekeringen aan. De verzekering geldt voor zowel de hoofdkaarthouder en diens gezinsleden als voor de extra kaarthouders. Ook deze extra kaarthouders dienen over een Gold of Platinum Card te beschikken. De verzekering geldt namelijk niet voor extra kaarthouders met een Green Card.

American Express Platinum Cruise Programma
De American Express Gold en Platinum kaarten bieden ook een reisongevallen en reis- en annuleringsverzekering. (Foto: American Express)

Verder geldt nog als voorwaarde dat de reis betaald dient te zijn met de American Express Card. Aangezien de kaart helaas (nog niet) overal wordt geaccepteerd heeft American Express hier wel een extra regel op toegepast. Je hebt namelijk de mogelijkheid om aan te geven dat American Express niet geaccepteerd wordt. In dat geval vergoed American Express toch te kosten.

Waarde van de verzekeringen

Over het algemeen hebben de reisverzekeringen van American Express een goede waarde. Dit geldt in het bijzonder voor de annuleringsverzekering. Ook zijn medische kosten op reis verzekerd. American Express is trouwens niet de enige aanbieder die via creditcards reisverzekeringen aanbiedt. Ook Visa biedt deze verzekeringen bij een aantal kaarten aan. Deze verzekeringen zijn echter over het algemeen wat lichter dan die van American Express.

American Express Gold Card (Bron: American Express)
Ga verzekerd op reis met de American Express Gold en Platinum Card. (Bron: American Express)

Hoe en wat precies is verzekering kun je het beste lezen in de voorwaarden. Je kunt dan bijvoorbeeld overwegen of het voor jezelf zin heeft om nog een extra reisverzekering af te sluiten bij een externe verzekeringsmaatschappij.

Andere verzekeringen

Naast de reisverzekeringen heb je met de Gold en Platinum Cad uiteraard ook recht op de standaardverzekeringen die American Express ook bij alle overige kaarten aanbiedt. Hiermee bedoelen we de aankoopverzekering en de Geld-Terug-Garantie. Je hebt geen eigen risico bij fraude of misbruik door anderen van de kaart. Als een pakketje online besteld pakketje bijvoorbeeld niet aankomt kun je de transactie laten terugdraaien.

American Express Zomerpromtie 3
Alle American Express kaarten bieden zowel een aankoopverzekering als Geld-Terug-Garantie. (Foto: American Express)

Bij de Geld-Terug-Garantie heb je de mogelijkheid om een product binnen 90 dagen terug te brengen naar de winkel. Als deze winkel dan niet akkoord gaat met de terugbetaling, dan krijg je het aankoop bedrag terug van American Express. Hierbij geldt wel een maximum van € 400,- en twee claims per 12 maanden.

Uitgelichte afbeelding: American Express

Reacties

  1. em van ingen zegt

    Hallo deze text is verwarrend vind ik:
    “De verzekering geldt voor zowel de hoofdkaarthouder en diens gezinsleden als voor de extra kaarthouders. Ook deze extra kaarthouders dienen over een Gold of Platinum Card te beschikken. De verzekering geldt namelijk niet voor extra kaarthouders met een Green Card.”

    Voor zover ik weet, hebben bij-kaarten, dezelfde verzekerings voorwaarden als de hoofdkaart, ongeacht of de kaart groen oof een andere kleur heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *