Deze voordelen krijg je bij de American Express Gold kaart3 min leestijd

American Express Gold Card (Bron: American Express)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De American Express Gold kaart kent een aantal interessante voordelen ten op zichtte van de American Express Blue- en Green kaart. Eerder schreven we ook al over de belangrijkste voordelen van de Platinum kaart. In dit artikel staan we stil bij de voordelen die je krijgt bij een American Express Gold Card.

American Express Gold kaart

De American Express kaarten staan bekend om het sparen van punten en miles. Bij de Flying Blue kaarten spaar je Flying Blue miles. Bij de reguliere American Express kaarten spaar je zogeheten membership rewards. Als het je alleen maar om de punten gaat neem je best een Green Card. Je krijgt dan net als bij de Gold en Platinum Card ook maar slechts 1 membership reward punt per uitgegeven euro.

Met de reguliere American Express kaarten spaar je 1 membership reward punt per uitgegeven euro. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Sinds 1 augustus 2023 spaar je namelijk op uitgaven met de Platinum Card ook maar 1 punt per uitgegeven euro. Vanaf de Gold Card heb je echter ook toegang tot extra voordelen die American Express aanbiedt. Denk hierbij aan o.a. vier keer gratis loungetoegang, loungebox bij vertrek  dinertegoed, Amazon Prime en een reisverzekering.

Vier keer gratis loungetoegang

Een van de voordelen ten opzicht van de Entry- en Green kaart is dat je bij de Gold kaart vier keer per jaar gratis loungetoegang krijgt. Bij de Platinum Card heb je echter onbeperkte loungetoegang. Mocht je nu wat minder reizen, dan is de Gold kaart wellicht voldoende voor de loungetoegang. Hier mogen ook meerdere personen gebruik van maken.

Profiteer van vier keer gratis loungetoegang met de American Express Gold Card. (Foto: InsideFlyer – Christian)

Mocht je meerdere keren per jaar de lounge in willen, dan kun je ook gewoon loungetoegang kopen. Er wordt dan € 28,- per loungebezoek op de kaart belast.

Loungebox

Een ander voordeel ten opzichte van de Blue en Green Card is de loungebox. Dit concept heeft American Express vorig jaar ingevoerd. Mocht je niet genoeg tijd hebben voor de lounge, dan kun je op de luchthaven een gratis loungebox on the go halen. Helaas heeft American Express hier onlangs wel een devaluatie in aangebracht.

Dinertegoed

Net als bij de Platinum Card heb je ook bij de Gold Card een dinertegoed. Dit tegoed kun je besteden bij een aantal restaurants in Nederland en in het buitenland.

Élevé, restaurant, American Express, Diner tegoed
Profiteer van € 100,- dinertegoed met de American Express Gold Card. (Foto: InsideFlyer – Goffe de boer

Het aanbod van deze restaurants vind je door de American Express Experience app te downloaden. In die app vind je trouwens nog veel meer informatie over wat je allemaal kunt doen met de American Express kaarten.

Amazon Prime

Een bijkomend voordeel die de Gold Card aanbiedt is Amazon Prime. Dit is een betaalde service bij Amazon waarbij je bijvoorbeeld in aanmerking komt voor gratis bezorging of gratis films en series kijken. Normaal kost een abonnement op Amazon Prime €2,99 per maand. Meer hierover kun je lezen in dit artikel.

Reisverzekering

Net als bij de Platinum Card krijg je bij de Gold Card ook een reisverzekering. Deze bestaat naast een reis- en ongevallenverzekering ook uit een annuleringsverzekering. Meer informatie over deze reisverzekeringen vind je via deze link.

Flying Blue Promo Rewards Augustus 2023
Met de Gold Card ga je verzekerd op reis. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Conclusie

Met de American Express Gold Card krijg je ten opzichte van de Blue- en Green Card een aantal extra voordelen. Deze kunnen interessant zijn indien je slechts een paar keer per jaar op reis en uit eten gaat. Mocht je mer op reis gaan en ook van de snelle grenspassage op Schiphol willen profiteren? Dan kies je best voor de Platinum Card.

Uitgelichte afbeelding: American Express

Reacties

  1. Violet zegt

    KLM heeft een bizarre nieuwe actie:boek business ticket Amsterdam Denpasar. De goedkoopste mogelijkheid gaat gewoon via Singapore met KLM en 1andere maatschappij staat er. Pas als je vluchtdetails aanklikt zie je Jetstar en heel klein “economy”. Bij bellen en navragen blijkt het dat als je met je 2business class koffers ingecheckt bent, je de helft in Singapore kunt achterlaten of dik bij betalen. Hoeveel is nergens te vinden. Je ziet dit alleen als je heel goed oplet. Als je dus denkt dat je iets goedkoper vliegt omdat je het laatste stukje in een economy stoel zit, kom je zwaar bedrogen uit. Dit wordt ook nergens vermeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *