American Express devalueert reguliere Platinum Card2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express heeft onlangs laten weten dat het aantal Membership Rewards per uitgegeven euro met de reguliere Platinum Card zal dalen. Afgelopen najaar besloot American Express ook al de jaarbijdrage van de kaarten te verhogen.

American Express devalueert Platinum Card

Naast de vele voordelen zoals onbeperkt loungetoegang, de snelle grenspassage op luchthavens en elitestatus bij een aantal hotelprogramma’s, spaar je met de American Express creditcards ook punten. Met de co-branded Flying Blue-kaarten spaar je alleen Flying Blue miles. En met de reguliere kaarten spaar je zogeheten Membership Rewards. De reguliere American Express kaarten vind je in vier soorten. Met de Entry, Green en Gold kaart spaar je 1 punt per uitgegeven euro. Met de Platinum Card krijg je echter op dit moment nog 1,5 punt per uitgegeven euro. American Express liet onlangs echter in een email weten dat het aantal Membership Rewards per uitgegeven euro vanaf 1 augustus 2023 zal dalen van 1,5 punt naar 1 punt.

American Express Platinum Card
Vanaf 1 augustus krijg je met uitgaven van de American Express Platinum Card 1 punt per uitgegeven euro.

American Express laat aan deze site weten dat dit te maken heeft met de dinner-voucher die vorig jaar is toegevoegd. Ook zou deze daling te maken hebben met een aantal toekomstige voordelen op de Platinum Card. Wat deze toekomstige voordelen zijn kon American Express nog niet zeggen.

Nog steeds interessant?

Dat het aantal Membership Rewards daalt van 1,5 naar 1 punt is natuurlijk niet leuk nieuws te noemen. Zeker als je veel besteed met de kaart zul je dit gaan merken. Dit was namelijk een van de voordelen die je had met de Platinum Card. Zowel met de Entry als de Green en Gold kaart krijg je immers ook 1 punt per uitgegeven euro bijgeschreven. Meer over het besteden van Membership Rewards kun je trouwens lezen in dit artikel. Je krijgt dan wel minder punten bijgeschreven maar dit zal het merendeel van de leden echter niet op gedachten zetten om de kaart op te zeggen of niet aan te vragen. Het ene compenseert natuurlijk ook het nadere. De dinner-voucher is natuurlijk al een leuke toevoeging. Ook ben ik zelf benieuwd naar wat die extra voordelen zullen inhouden.

Beeld medewerkers Amex (Bron: American Express)
American Express laat weten dat er een aantal bijkomende voordelen in de lucht hangen bij de Platinum Card.

De daling van 1,5 punten naar 1 punt per uitgegeven euro geldt trouwens alleen voor de reguliere Platinum Card. Op uitgaven van de co-branded Flying Blue Platinum Card spaar je op dit moment nog steeds 2 miles per uitgegeven euro op uitgaven met Air France-KLM en 1,5 punt op alle andere uitgaven.

Beeldmateriaal: American Express

Reacties

  1. Dan1 zegt

    “American Express laat aan deze site weten dat dit te maken heeft met de dinner-voucher die vorig jaar is toegevoegd. Ook zou deze daling te maken hebben met een aantal toekomstige voordelen op de Platinum Card. Wat deze toekomstige voordelen zijn kon American Express nog niet zeggen.” –>Interessant. Ik hoop ook dat er meer partners komen voor transfer van MRs. Bijvoorbeeld Eurostar Club (hele goede waarde) en Emirates (beste airline ter wereld, maar zit er niet bij in NL).

    Ik vind het huidige aanbod karig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *