American Express verhoogt prijzen Flying Blue co-branded kaarten2 min leestijd

American Express kaarten op een tafel (Bron: Unsplash / CardMapr)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In veel Europese landen loopt de inflatie op door onder meer de stijgende prijzen voor levensonderhoud, energie en brandstof. Ook het tekort aan personeel is in veel sectoren een groot probleem. American Express Nederland voelt de inflatie ook en verhoogde de prijzen van sommige Flying Blue co-branded betaalkaarten met wel 16,5%.

American Express Flying Blue

De grote financiële bedrijven beginnen blijkbaar de inflatie ook te merken. Voor American Express dus reden genoeg om dit aan de consument door te berekenen. De afgelopen tijd krijgen we berichten binnen dat lezers een e-mail van Amex ontvingen met de aankondiging dat hun kaartbijdrage zal stijgen.

Onder meer houders van de American Express Flying Blue Platinum Card ontvingen deze week een bericht. Daarin staat dat per 12 januari 2023 de lidmaatschapsbijdrage van € 600 (€ 50 per maand) naar € 660 (€ 55 per maand) gaat. Dit is een stijging van 10%. De jaarbijdrage van de American Express Flying Blue Gold Card gaat ook omhoog. Deze staat op dit moment nog op € 170 per jaar, dat wordt € 198 per jaar. Dit is een stijging van bijna 16,5%. Op haar website heeft Amex de prijzen overigens nog niet verhoogd. De e-mail aan huidige kaarthouders gaat dus om een vooraankondiging.

In de e-mail aan klanten stelt American Express het volgende: ‘Als gevolg van de huidige inflatie en daarmee sterk stijgende kosten voeren wij een prijswijziging door om een optimale dienstverlening te kunnen blijven bieden’. De voordelen van de genoemde kaarten blijven vooralsnog ongewijzigd.

Dit zijn de vier American Express Flying Blue kaarten met elk eigen voordelen en prijs (Bron: American Express)

American Express voordelen

Alhoewel de prijs van de American Express Flying Blue kaart stijgt en de voordelen gelijk blijven is de kaart nog steeds interessant. Zo is bijvoorbeeld de jaarlijkse bonus van 60 XP is alleen te verdienen met deze kaart. Daarnaast is de inbegrepen de reis-, annulerings- en autohuurverzekering redelijk uitgebreid. Ook Platinum for 2 is van aardig waarde omdat er geen andere manier is om een Flying Blue top tier status met iemand anders te delen.

Aangezien de nieuwe American Express Flying Blue prijzen pas per 12 januari volgend jaar in gaan kun je nu nog profiteren van de huidige tarieven. Bovendien krijg je tijdelijk een extra hoge sign-up bonus van maximaal 60.000 Flying Blue miles. En je kunt ook tot 30 extra XP krijgen. Hieronder een overzicht van de actuele American Express promoties (inclusief de aanmeldlinks):

Omslagfoto: Bron: Unsplash / CardMapr
Afbeelding tekst: American Express 

Reacties

  1. Peter Lee zegt

    AMEX gaat zich nu toch echt uit de markt prijzen. Het is de kaart die niemand graag ziet en veel bezinepompen accepteren AMEX al niet meer. Ik denk er nu serieus over na of ik AMEX wil houden/

  2. Esther zegt

    AmEx FB is natuurlijk helemaal niet interessant meer. De miles die je per uitgegeven euro krijgt zijn steeds minder waard. Vindt immers nog maar eens een leuke promoaward. Het argument van de inflatie is natuurlijk ook onzin – de commissie die Amex ontvangt gaat immers ook met de prijsinflatie omhoog. Eigenlijk krijg je haast niets terug voor de 600+ euro FB Platinum per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *