American Express biedt weer extra Flying Blue XP en miles voor nieuwe kaarthouders2 min leestijd

American Express kaarten op een tafel (Bron: Unsplash / CardMapr)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een tijdje terug bood American Express voor het eerst een XP bonus voor nieuwe American Express Flying Blue kaarthouders. De actie is al enige tijd verlopen, maar American Express komt nu opnieuw met extra XP en een extra hoge sign-up bonus over de brug. Je verdient tot 30 extra XP en 60.000 miles, een mooie actie dus.

Flying Blue American Express kaarten

American Express is in Nederland de enige actieve speler op het gebied van airline co-branded betaalkaarten. De enige andere vergelijkbare creditcard die de laatste jaren in Nederland actief was werd uitgegeven op naam van Miles & More. De kaart gekoppeld aan onder meer Lufthansa en Brussels Airlines komt voorlopig niet terug in Nederland, dit bevestigde de organisatie achter de creditcard tegenover InsideFlyer in juni dit jaar.

De co-branded kaarten die Amex in samenwerking met Flying Blue aanbiedt zijn beschikbaar in vier varianten. De Entry Card is de instapkaart. Daarna volgen de Silver, Gold en Platinum kaart. De creditcards zijn vooral interessant omdat er regelmatig interessante bonussen te verdienen zijn voor nieuwe kaarthouders. Bovendien krijg je vanaf de Silver Card een boost voor je XP saldo die je weer een niveau verder kunnen helpen bij Flying Blue. De American Express Flying Blue Platinum Card heeft ook het voordeel dat je gebruikt kun maken van Platinum for Two en de Loungebox op Schiphol. Alle voordelen van de verschillende kaarten kun je nalezen op de website van American Express.

Tijdelijk tot 30 extra XP en 60.000 miles cadeau

De promotie met extra XP (bovenop de XP die je normaal al krijgt bij de kaart) en een mooie sign-up bonus is weer terug! En dat is goed nieuws als je nog wat extra XP en miles kunt gebruiken. De Entry en Silver kaart leveren 10 extra XP op, de Gold Card 20 XP en de Platinum Card 30 XP. Je krijgt daarnaast respectievelijk 20.000 (Entry en Silver), 25.000 of 60.000 bonus miles. De Platinum kaart is daarmee nog interessanter, omdat je bij de vorige actie ‘slechts’ 40.000 miles bonus kreeg. De Entry Card kost € 35 per jaar. De Silver kaart is het eerste jaar gratis. Op de Gold en Platinum Card krijg je nu het eerste jaar 50% korting.

Hieronder een overzicht van de actuele American Express promoties (inclusief de aanmeldlinks):

Minimale spend

Let er wel op dat net als bij de vorige actie wel een minimale spend vereist is om de bonussen te krijgen. Zo moet je bij de Platinum kaart minimaal € 3.000 uitgeven in de eerste drie maanden. Bij Gold ligt dat op € 1.500, Silver € 1.000 en Entry € 500. De XPs worden uiterlijk februari 2023 bijgeschreven.

Omslagfoto: Bron: Unsplash / CardMapr

Foto Loungebox: Christian – InsideFlyer

Reacties

  1. Mattijs Peters zegt

    Ha Christian,

    Twee opmerkingen: Ook mensen die al een Amex gold FB kaart hebben hebben een aanbieding gekregen. Deze is 60000 miles als men upgrade naar FB platinum. Andere opmerking is dat de Loungebox niet te verkrijgen is met de FB Amex kaart, zoals in het artikel vermeld is waarnaar je refereert, maar met de reguliere Amex kaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *