Review: Met Transavia van Praag naar Eindhoven in de Boeing 737 | HV52347 min leestijd

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op InsideFlyer lees je tal van reviews over vliegtuigmaatschappijen. Van full service maatschappijen als British Airways, Air France, Lufthansa en KLM tot low budget maatschappijen als Wizz Air en Ryanair. In deze review lees je meer over onze ervaring met de Transavia vlucht tussen Praag en Eindhoven in de Boeing 737.

Aanschaf Transavia ticket vanuit Praag naar Eindhoven

Met een groep ga ik op reis naar Krakau en Praag. De reis naar Krakau wordt uitgevoerd door Ryanair vanuit Eindhoven. Daarover later een review op InsideFlyer. De terugweg wordt uitgevoerd door Transavia. Ik kies voor deze maatschappij omdat het op het moment van boeken gewoonweg de voordeligste is. Elke reiziger in de groep reist met enkel handbagage, behalve ik. Ik kies ervoor om ook ruimbagage mee te nemen. Dit tarief kost net wat meer, maar naast het reguliere ticket en handbagage, is gratis stoelselectie, 250 Flying Blue Miles en 5XP inbegrepen. Voor ruimbagage betaal ik €5 voor 25kg extra.

Van Naar Vlucht# Prijs Ticket Prijs Bagage Totaal pp
Praag Eindhoven HV5234 €38 Enkel handbagage €38
Praag Eindhoven HV5234 €63 €5 ruimbagage

Inclusief stoelselectie, 5XP & 250 Flying Blue Miles

€68

In het basisticket zit 10kg handbagage inbegrepen dat de maximale afmeting heeft van 55x35x25cm. Ook mag je nog een kleine accessoire meenemen (afmeting: 40x30x20cm). Voor €38 enkele reis met handbagage is dit Transavia-ticket een koopje wat mij betreft. Wat ik ook positief vind is de kleine meerprijs van €25 voor het plus-tarief. Naast stoelselectie, ontvang je ook ruimbagage en 250 Miles & 5 XP op deze vlucht.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van de review van de Transavia vlucht tussen Praag en Eindhoven. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Bagage afgifte en veiligheidscontrole

Na een ochtendje in Praag, is het tijd om naar het vliegveld te reizen. Ik reis vanaf het hotel naar Praha hl.n., oftewel het centraal station van Praag. Hier ga ik naar de halte van de Airport Express Bus Stop (AE). Deze bus brengt je buiten de spits in ongeveer 30 minuten naar Praag Airport. Je kunt uitstappen bij Terminal 1 en bij Terminal 2. Kinderen kosten 50CZK en volwassenen 100CZK per enkele reis.

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag
De bus tussen het centrum van Praag en Praag Airport (PRG).

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague PraagHet vliegveld van Praag. Transavia vertrekt vanuit Terminal 2.

Bij aankomst op de luchthaven ben ik nog iets te vroeg voor het inchecken van de ruimbagage. Ik houd de schermen goed in de gate en zodra de balie verschijnt ga ik hier gelijk naar toe. Ik ben een van de eerste dus ook snel aan de beurt.

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag
De incheckbalies bij Transavia voor de ruimbagage.

Hierna ontstaat er al vrij snel een flinke rij met reizigers die ook ruimbagage inchecken. Bij het afgeven van de bagage wordt om mijn ID-kaart gevraagd en laat ik ook mijn boardingpas zien. Hierna wordt de bagage gelabeld en verstuurd. Net voor het versturen trekt echter de medewerker de naamlabels van mijn koffer, zonder hier eerst goed naar te kijken. Hier was ik niet zo gecharmeerd van.

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag
Naar de veiligheidscontrole.

Goed, het is tijd om met de groep naar de veiligheidscontrole te gaan. Hier moeten alle vloeistoffen in een zakje en uit de handbagage in de bakken worden gestopt. Ook laptops en tablets moeten uit de handbagage. Helaas is niet iedereen in de rijen hier goed op voorbereid, waardoor het de nodige tijd kost om de veiligheidscontrole door te komen.

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag
De start van de veiligheidscontrole.

Na de veiligheidscontrole wandel je gemakkelijk naar de verschillende gates. Op de schermen staat duidelijk aangeven waar de vliegtuigen vertrekken.

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag

Bij de gates staan de nodige stoelen waar je kunt plaatsnemen en wachten op je vlucht. Ook zijn er veel winkeltjes en wat restaurants waar je de tijd kunt doden.

Boarding van Transavia Boeing 737 naar Eindhoven Airport

In eerste instantie zou Transavia vertrekken bij Gate D4 naar Eindhoven. Echter, net voor het boardingproces start, wordt er omgeroepen dat er een gatewijziging is. Met z’n alle verhuizen we dan ook naar Gate D3.

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag

Medewerkers bij de gate zijn her en der wat handbagage aan het labelen met een label, zodat het ook mee de cabine in kan. In totaal schijnen er 70 koffers mee de cabine in te mogen.Na een tijdje start het boardingsproces. Mindervalide en oudere reizigers mogen als eerste aan boord. Hierna geldt, wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Bij binnenkomst staan de Transavia medewerkers voor je klaar. Ze zijn vriendelijk en begroeten je aan boord. Op naar Eindhoven! Het boardingproces van de Transavia-vlucht gaat vrij vlot, al is het soms even wachten tot dat men het juiste plekje heeft gevonden.

De Economy cabine in de Boeing 737-800 van Transavia

Transavia Nederland heeft binnen haar vloot drie type vliegtuigen van de fabrikant Boeing. Op InsideFlyer lees je meer over de huidige vloot van Transavia. In de vloot vind je in ieder geval 2 type toestellen van de Boeing 737

  • 4 stuks van de Boeing 737-700,
  • 35 stuks van de Boeing 737-800.

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag

Voor de vlucht tussen Praag en Eindhoven vliegt Transavia vandaag met de Boeing 737-800. Dit is de grotere variant en deze beschikt over 189 stoelen. De stoelen zijn in een 3-3 configuratie geplaatst. De standaardstoelen zijn 42cm breed en hebben een pitch van tussen de 74 en 76cm. Ook zijn stoelen met meer beenruimte. Meer over deze stoelen vind je op de website van Transavia.

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag

Qua breedte zijn de stoelen net iets kleiner dan bijvoorbeeld bij de concurrent uit Hongarije: Wizz Air. Echter is de beenruimte wel 3 tot 5cm meer, en dat merk ik gelijk! Zelf ben ik 1.91m en het is dan ook erg prettig als er voldoende beenruimte is om mijn benen kwijt te kunnen.

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag

De groene stoelen van Transavia zijn erg prettig en zitten comfortabel. De vlucht mag dan nog geen 1 uur en 30 minuten duren, ook dan is comfort belangrijk. Het zitcomfort is enigszins zacht en fijn. Helaas is er geen verstelbare hoofdsteun.

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague PraagReview Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag

Onder in de stoel voor je vind je een stoelzak. Hierin tref je een magazine, veiligheidskaart en een menukaart. Ook is er een uitklapbaar tafeltje te vinden. Deze is groot genoeg om bijvoorbeeld een laptop of tablet op te plaatsen. Ook is het tafeltje naar je toe te trekken. In de stoelen zijn helaas geen oplaadmogelijkheden aanwezig.

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag

Zowel voorin als achterin zijn toiletten beschikbaar.

Service tijdens de vlucht

In deze review van Transavia tussen Praag en Eindhoven bekijken we ook de service. De service is vrij beperkt, onder andere omdat de vlucht niet heel lang duurt. Net als bij elke low-cost maatschappij, zijn bij Transavia de maaltijden en dranken niet inbegrepen in de prijs van je vliegticket.. Op de menukaart vind je tal van gerechten, snacks en dranken. Er zijn ook allerlei maaltijddeals beschikbaar. Deze keer bestel ik niets, al is er voldoende keuze, ook vegetarisch!

Deze diashow vereist JavaScript.

Omdat dit een vrij korte vlucht is, start al vrij snel na vertrek de service. Medewerkers komen vragen welke maaltijden je zou willen bestellen, zodat deze bereid kunnen worden. Na ongeveer 10 minuten komen medewerkers langs met een trolley met daarop de bestelde maaltijden, snacks en drankjes. Afrekenen kan enkel met een betaalpas of creditcard.

Verder is er aan boord geen service aan boord. Er worden nog enkele mededelingen gedaan tijdens de vlucht, waarna alles opgeruimd wordt. De cabine in deze Boeing 737 van Transavia wordt in gereedheid gebracht om te landen op Eindhoven Airport.

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag

Op de luchthaven van Eindhoven

Na een goede vlucht met Transavia vanuit Praag, landen we na een goede en fijne vlucht op tijd in Eindhoven.

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag

Bij aankomst in Eindhoven worden zowel de voordeur als achterdeur van het toestel geopend. Via de trappen kunnen we het vliegtuig verlaten. Na nog enkele trappen komen we aan in het terminal gebouw. Hier kom ik aan bij de bagagecarrousel. Het duurt in totaal ongeveer 10 minuten na uitstappen voordat de bagage op de band ligt. De reis er daarmee ook weer op!

Review Transavia Boeing 737 Economy HV5234 Eindhoven Prague Praag

Foto’s review Transavia van Praag naar Eindhoven: InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

16 April 2023

Voordelen

- Fijn zittende stoelen in de Boeing 737 van Transavia.
- Vriendelijk personeel dat reizigers een fijne reis bieden.
- Goed aanbod van maaltijden, snacks en dranken (tegen betaling).
- Handbagage is kosteloos inbegrepen bij je ticketprijs.

Nadelen

- Helaas geen oplaadmogelijkheden in de cabine.
- Geen beweegbare hoofdsteun, zeker minder comfortabel voor langere reizigers.

Reisklasse

Stoel

Crew

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Na eerdere reizen met Wizz Air en Ryanair is het deze keer tijd voor een vlucht met Transavia. Welliswaar geen ultra-lowcost maatschappij, maar voor al het extra’s betaal je. De ticketprijs was zeer goed geprijsd en zeker een reden om met Transavia te vliegen. Maar ook aan boord is het prima. Niet te veel gedoe, maar gewoon een goede stoel met redelijke beenruimte. Helaas is er geen beweegbare hoofdsteun, maar voor deze korte vlucht is dat wel te overzien. Het personeel is vriendelijk en maakt af en toe mededelingen, zodat je op de hoogte bent van de vluchtstatus en service. Bij de ticketprijs is geen maaltijd of drankje inbegrepen, maar deze kun je tegen een meerprijs aanschaffen. Al met al een prima maatschappij dat met een comfortabele cabine vliegt.

7 min leestijd">
3.6

Reacties

  1. Rem zegt

    Leuk om te lezen dat mijn ex collega’s het nog steeds goed doen…10 jaar bij deze mooie vliegmaatschapij gevlogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *