Transavia gestart met zeven bestemmingen vanuit Brussel2 min leestijd

Toestel van Transavia op de luchthaven van Rotterdam The Hague (Bron: Rotterdam The Hague Airport)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorig jaar kondigde Transavia al het voornemen aan om vanuit Brussel te gaan vliegen. Sinds afgelopen week is de low cost carrier van Air France-KLM ook daadwerkelijk gestart met de eerste zomervluchten naar onder meer Alicante en Faro. Transavia verwacht ook veel reizigers uit het zuiden van Nederland te ontvangen.

Transavia op Brussels Airport

Low cost carrier Transavia vliegt vanuit Nederland en Frankrijk. In Nederland is de maatschappij voornamelijk actief op Schiphol, Rotterdam / The Hague Airport en Eindhoven Airport. In Frankrijk vliegt Transavia door het gehele land, met Parijs-Orly als basis. België was voor de maatschappij nog onontgonnen gebied. Maar daar is nu dus verandering in gekomen. Volgens Marcel de Nooijer, algemeen directeur van Transavia, moet de opening op Brussel bijdragen aan het verder versterken van de marktpositie.

Transavia heeft op de luchthaven van Brussel (BRU) nu een Boeing 737-800 gestationeerd voor deze vluchten. Het gaat waarschijnlijk om een Nederlands toestel (de PH-HXF). Of daar nog meer toestellen bij komen is niet bekend gemaakt, al hint Transavia wel naar uitbreiding in Brussel als de vluchten succesvol blijken.

Taxibot duurzaam taxien op Schiphol
Boeing 737 van Transavia (Bron: Transavia / Schiphol)

Transavia bestemmingen vanuit Brussel

De eerste Transavia bestemmingen vanuit Brussel zijn Faro (FAO), Ibiza (IBZ) en Heraklion (HER). Deze zomer staan ook vluchten naar Alicante (ALC) gepland. Na de zomer komen daar nog ten minste drie bestemmingen bij. Het totaal komt dan op zeven routes vanuit Brussels Airport.

De dienstregeling ziet er als volgt uit:

  • Standaard viermaal per week een vlucht naar het Spaanse vakantie eiland Ibiza (IBZ) en het Portugese Faro (FAO),
  • Vijf tot zes maal per week een vlucht naar Alicante (ALC) in Spanje,
  • Tweemaal per week een vlucht naar Heraklion (HER) in Griekenland,
  • En vanaf de winterdienstregeling komen daar Tenerife (TFN), Salzburg (SZG) en Innsbruck (INN) nog bij.

Volgens de maatschappij is de interesse hoog en zijn nagenoeg alle eerste vluchten volgeboekt. En ook tijdens de zomer ziet de bezetting er goed uit, aldus de low cost airline. De inschatting is dat zo’n 10% van de passagiers uit Nederland komt. Vluchten zijn beschikbaar vanaf € 39 per persoon per enkele reis. Tickets zijn te boeken via een boekingsplatform als Momondo of Google Flights, maar natuurlijk ook via Transavia zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *