Streaming entertainment voor KLM 747’s met AirFi1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hoewel KLM naast een nieuwe World Business Class ook de Economy Class van de meeste longhaul vliegtuigen heeft vernieuwd, blijft de Boeing 747 verstoken van een cabine update. De Queen of the Skies is al in de uitfaseringsfase dus een dure retrofit is het niet waard voor die paar resterende jaren. Voor passagiers is de verouderde cabine wel merkbaar, en dan vooral aan het Inflight Entertainment Systeem (IFE); een klein en korrelig scherm. Om passagiers toch een betere ervaring te bieden heeft KLM inmiddels streaming entertainment beschikbaar gemaakt op de 747 vloot. Hiermee kunnen passagiers, naast het scherm in de stoel voor zich, entertainment bekijken op hun eigen laptop, telefoon of tablet. Hiervoor werkt KLM samen met AirFi.

Review KLM Boeing 747 Economy Comfort Amsterdam - Seoul
IFE-scherm op de 747

AirFi

AirFi is een bedrijf dat zich specialiseert in onboard digitale oplossingen. Door middel van boxen in de cabine wordt een wifinetwerk beschikbaar boven 10.000 voet waarmee passagiers hun eigen apparaat kunnen verbinden. Via een portal kunnen zij vervolgens verschillende soorten entertainment in HD bekijken. Het is een lokaal netwerk, dus er is geen internetverbinding. Doordat de boxen ook niet aangesloten zijn aan het vliegtuig zelf, wordt ingewikkelde certificering ook voorkomen.

Afb: AirFi

Veel airlines investeren al in streaming entertainment, en faseren zelfs de traditionele schermpjes uit. Dat KLM nu via AirFi HD content aanbiedt is een klantvriendelijke maatregel. Helaas is het wel een tussenoplossing. Zo zijn er geen stopcontacten beschikbaar in Economy Class en ook geen houder voor je telefoon of tablet. Dat wordt dus voldoende powerbanks meenemen en balanceren met je telefoon tijdens de maaltijdservice…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *