Secret Escapes – Nog Steeds Een Goede Deal?4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Secret Escapes is vorig jaar actief geworden in Nederland en kon je een introductie handleiding vinden op InsideFlyer.nl. Een half jaar geleden keken we of Secret Escapes een goede deal was, waaruit bleek dat het veel goede deals had! In dit artikel bekijken we of Secret Escapes nog steeds een goede deal is vergeleken met een halfjaar geleden.

Secret Escapes is een website waarbij je hotelovernachtingen over de hele wereld of complete vakanties kunt boeken tegen een gereduceerde prijs. Je kunt deze prijzen alleen zien als je ingelogd bent met een account, die je gratis kunt aanmaken. Bij het aanmaken van een account ontvang je €15,- tegoed voor je eerste boeking. Dit tegoed hebben we niet meegenomen in de vergelijking zodat we het goed konden vergelijken.

Update okt 2018: we hebben opnieuw onderzocht of deze aanbieder nog steeds een goede deal is. In dit artikel kun je daar alles over lezen!

Secret Escapes – Nog steeds een goede deal?

Als eerste voorbeeld nemen we Design Hotel Nhow Rotterdam in Nederland. Je kunt een premium kamer inclusief ontbijt boeken voor €104,- per nacht.  Deze prijs bestaat uit €99,- voor de kamer en €5,- boekingskosten. Om dit te vergelijken willen we deze aanbieding boeken voor de nacht van 30 december op 31 december 2016. Er zijn echter diverse data beschikbaar voor deze laagste prijs tot en met maart 2017.

secret-escapes-nhow
Design Hotel Nhow Rotterdam op Secret Escapes

Als we deze superior kamer met ontbijt willen boeken bij Elvoline (via Hotelscombined.com, de goedkoopste optie voor deze kamer) betalen we €156,95. Bij Elvoline betaal je €52,95 meer dan dat je deze aanbieding via Secret Escapes boekt.

Als je dit hotel direct bij Nhow boekt met de bijbehorende kamer en ontbijt, betaal je €131 (inclusief korting als je lid wordt van NH Rewards). Hier betaal je dus €27 meer dan bij SE. In dit voorbeeld is Secret Escapes dus goedkoper dan andere aanbieders.

Park Hyatt Hamburg

Het tweede hotel waar we in dit artikel naar kijken is Park Hyatt Hamburg. Je kunt een standaardkamer inclusief ontbijt boeken voor €200,- (inclusief €10,- boekingskosten). Om dit te vergelijken willen we deze kamer boeken van 28 januari tot 29 januari 2017. Je kunt echter ook kiezen voor een Park Club kamer, maar voor deze vergelijking willen we de goedkoopste kamer boeken.

park-hyatt-hamburg
Park Hyatt Hamburg

Als we deze kamer boeken via hotelscombined.com komen we uit bij Elvoline als goedkoopste optie voor een Park kamer inclusief ontbijt. Deze kamer kost op deze website €249,70. Je betaalt bij de goedkoopste OTA dus €49,70 meer.

Als je dit hotel direct bij Hyatt boekt betaal je €240,- inclusief ontbijt (€172,- voor de kamer en €34 per persoon voor het ontbijt). Als je bij Secret Escapes boekt ben je dus €40,- goedkoper uit. In dit voorbeeld is Secret Escapes dus weer voordeliger.

Viceroy Central Park New York

Als derde hotel nemen we het 5 sterren Viceroy Central Park hotel in New York. Er zijn diverse opties voor kamers en data, maar we kiezen de Viceroy Superior Kamer voor €193,- (incl. €10,- boekingskosten) van 4 op 5 februari 2017. Op deze data is er geen minimumverblijf verplicht.

viceroy-new-york

Als we deze kamer boeken via hotelscombined.com komen we uit bij AMOMA als goedkoopste optie voor een Superior kamer. Deze kamer kost op deze website €291,-. Je betaalt bij de goedkoopste OTA dus €98,- meer.

Als je direct bij het hotel boekt betaal je €281,- voor dezelfde kamer. Je betaalt bij het hotel dus ook flink meer dan bij Secret Escapes. Secret Escapes is in dit voorbeeld dus ook goedkoper.

Conclusie Secret Escapes – Goede Deal?

Uit de voorbeelden die we hebben gekozen komt Secret Escapes als goedkoopste optie naar voren. Naast dat ze goedkoper zijn krijg je in veel gevallen ook extra’s die je niet krijgt als je direct of bij een andere OTA boekt. De website heeft echter geen laagste prijsgarantie, dus controleer altijd wel even de diverse prijzen op verschillende websites.

We hebben bij alle voorbeelden de €15,- welkomstkorting niet meegenomen om het zo transparant mogelijk te houden. Bovenop de prijzen krijg je dus nog korting als je voor het eerst bij Secret Escapes boekt. Aanmelden voor Secret Escapes kan via de link aan het begin van dit artikel.

Persoonlijk heb ik al meerdere keren gebruik gemaakt van de website. Elke keer is het uitstekend bevallen en was de website vergeleken met diverse OTA’s (Online Travel Agents) en de website van het hotel zelf de goedkoopste optie. Je moet er wel op letten dat sommige hotels de elite voordelen niet geven op je boeking bij Secret Escapes, maar bij zowel Accor en Hyatt kreeg ik deze voordelen wel. Je krijgt echter geen garantie op je elite voordelen als je niet direct bij het hotel boekt.

Heb jij al een ervaring met de website en/of een boeking met Secret Escapes? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Secret Escapes

Reacties

 1. frankj zegt

  Ben iets minder enthousiast voer Secret Escapes. Er zitten inderdaad goede aanbiedingen bij echter zijn ze vaak niet te annuleren. Indien je een boeking maakt met de mogelijkheid om te annuleren dan krijg je vaak op het laatste moment nog wel een goede deal bij een soortgelijk 5* accommodatie. Ik heb het een tijdje aangekeken maar om deze reden uiteindelijk nooit een reservering gemaakt. Tevens moet je voorzichtig zijn met een pakketreis. Indien de accommodatie aanbieder afziet van een verblijf na reservering, zit je toch nog aan je ticket vast. Je moet goed de kleine lettertjes lezen voordat je overgaat tot een definitieve boeking. Verloopt alles volgens planning, dan kan het zeker aantrekkelijk zijn. Wil je flexibiliteit, kijk dan goed naar de voorwaarden.

  • Kilian zegt

   Hi Frank,

   Dank voor je reactie. De meeste tarieven zijn inderdaad niet annuleerbaar. Op deze manier kan Secret Escapes de beste tarieven aanbieden. Het is altijd belangrijk om de voorwaarden van een boeking te lezen of te controleren. Zelf heb ik al een aantal keer gebruik gemaakt van de dienst en ben er tevreden over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *