Secret Escapes – Nog Steeds Een Goede Deal?4 min leestijd

Kempinski Hotel Bahia - Secret Escapes

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Secret Escapes is een website waarbij je hotelovernachtingen en complete pakketreizen kunt boeken tegen een gereduceerde prijs. Je kunt deze prijzen alleen inzien als je ingelogd bent met een account, die je gratis kunt aanmaken. Daarbij krijg je €15,- tegoed voor je eerste boeking als je nog geen account hebt bij deze aanbieder van hotelovernachtingen.

Secret Escapes – is het een goede deal?

Om een goede vergelijking te krijgen of deze aanbieder een goede deal is, hebben we het welkomsttegoed niet meegerekend. Indien je dus nog geen account hebt, kun je (nog meer) besparen op je boeking. De voorbeelden zijn willekeurig gekozen, waarbij we deze vervolgens vergelijken met het direct boeken en via HotelsCombined (een vergelijker van diverse Online Travel Agents).

Het eerste voorbeeld is het Kempinski Hotel Bahia in Spanje. Je kunt een Deluxe kamer inclusief ontbijt, een fles cava, 20% korting op wellnessbehandelingen en een afscheidscadeautje boeken voor €142,- per nacht (€66+€5,- boekingskosten). Om dit te vergelijken willen we deze aanbieding boeken voor de nacht van 29 op 30 maart.

Kempinski Hotel Bahia

Als je deze kamer met ontbijt wil boeken bij Booking.com, Expedia of Hotels.com (via Hotelscombined) betaal je €165,-. Dit is dus €23,- meer dan dat je dit hotel via Secret Escapes boekt. Als je deze kamer wilt boeken via de officiële website van Kempinski, dan betaal je ook €165,-. Je krijgt echter dan niet de voordelen zoals de fles cava en de 20% korting op wellnessbehandelingen. Secret Escapes is hierbij dus goedkoper dan bij een andere aanbieding.

Het tweede voorbeeld is het Bilderberg Kasteel Vaalsbroek in Vaals. Je kunt een Junior Suite inclusief ontbijt boeken voor €120,- (€110,- + €10,- boekingskosten). Voor dit voorbeeld willen we de nacht van 11 op 12 november reserveren.

Bilderberg Vaals

Als je deze kamer inclusief ontbijt wil boeken bij Booking.com (laagste via Hotelscombined), dan betaal je €152.95. Je bespaart dan €32.95 door de aanbieding via Secret Escapes te boeken. Indien je de kamer direct bij Bilderberg boekt, dan kom je uit op €171,-. Dit is een verschil van €51,-. Dit hotel is dus ook het goedkoopste via de Secret Escapes website te boeken.

Het derde en laatste willekeurig gekozen voorbeeld is het Westin Grand Berlin in Duitsland. Je kunt een Garden Deluxe kamer inclusief ontbijt voor €145,- (€70 p.p. + €5,- boekingskosten). Als voorbeeld willen we 23 op 24 december boeken.

Westin Berlin

De goedkoopste aanbieder voor deze kamer inclusief ontbijt via Hotelscombined is €192,- bij Booking.com. Je bespaart dan dus al €42,-. Boek je de kamer direct bij Westin/Marriott inclusief ontbijt, dan betaal je €205,-. Je bespaart dus maar liefst €60,- door de overnachting via Secret Escapes te boeken in plaats van rechtstreeks bij het hotel.

Extra besparen middels welkomstkorting & cashback

Als je nog geen account hebt bij SecretEscapes, dan krijg je €15,- korting op je eerste boeking als je een account aanmaakt. Deze korting kun je besteden bij elke boeking.

Je kunt ook nog extra besparen door middel van een cashback. Bij een aantal aanbieders, zoals CashbackXL, krijg je 5% cashback op elke boeking. Dit gaat dan over de orderwaarde exclusief BTW en toeslagen. Hiervoor ga je naar de website van CashbackXL, klik je op Secret Escapes en vervolgens klik je dan weer op de link. Je komt hierdoor op de ‘reguliere’ website en vervolgens krijg je een bevestigingsmail met het cashbackbedrag. Deze cashback is te combineren met de welkomstkorting, indien je voor de eerste keer boekt. Je moet dan wel eerst een account aanmaken via de link en dan pas via CashbackXL doorklikken naar de website.

Conclusie

Uit de voorbeelden die we willekeurig hebben gekozen komt deze aanbieder als goedkoopste uit de bus. Bij sommige hotels kun je wel meer dan €60,- besparen door het hotel via Secret Escapes te boeken (de welkomstkorting niet meegerekend). De aanbiedingsprijzen zijn ook geldig op andere data, dus dat hoeven niet per se de dagen te zijn die als voorbeeld zijn genomen.

In het verleden bleek Secret Escapes ook als goedkoopste uit de bus te komen. Je kunt dus flink besparen door af en toe op de website te kijken en op zoek te gaan naar een leuk hotel voor een overnachting of vakantie. Is Secret Escapes dus nog steeds een goede deal? Volgens de voorbeelden die we hebben gegeven is dit dus het geval.

Zelf heb ik al een aantal keer gebruik gemaakt van deze website en het is altijd goed bevallen. Ik controleer altijd de prijzen, waarbij de website steeds de laagste prijs had. Het is dan nog wel altijd opletten, want het kan natuurlijk zijn dat er wel een aantal hotels goedkoper te boeken zijn via een andere (online) travel agent. De boekingen die je via de website maakt komen niet in aanmerking voor statusvoordelen en tellen ook niet mee voor een eventuele elite status. Daar staat echter wel weer tegenover dat je (vaak) goedkoper kunt boeken.

Afbeeldingen ©Kempinski – Secret Escapes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *