Review: Palmer House by Hilton, Chicago

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een verslag van een korte trip naar Chicago en Los Angeles. Voor een ontmoeting met een andere “Travel Hacking” liefhebber, werd het tijd een reis naar Los Angeles in te plannen. Natuurlijk ligt Los Angeles niet om de hoek, dus ik bouwde er een leuk reisje omheen.

Dit verslag bestaat uit de volgende onderdelen:

Nadat ik geland ben met de British Airways vlucht vanaf Londen, begeef ik me richting de douane. De beambten van de douane staan er om bekend niet al te vriendelijk te zijn, maar de laatste paar keren had ik aardige mensen getroffen. Dit keer echter kwam ik echter een botte boer tegen, die me behoorlijk de les leest. Het kost me een beetje moeite om hier niets van te zeggen, maar gelukkig blijf ik kalm. Op naar het Centrum van Chicago!

Op naar het hotel

Eenmaal buiten besluit ik op zoek te gaan naar de “Blue Line”. Het is regenachtig en ik kan het allemaal niet vinden. Omdat ik een beetje moe ben en tegen een taxi aan loop, besluit ik toch maar met de taxi te gaan. Erg handig is dit niet, want ik moet maar liefst $ 60,00 afrekenen. De rit duurt daarnaast ruim een uur.

Wel is het een prettige rit, de aardige taxichauffeur verteld het nodige over de stad. Hij is duidelijk trots op Chicago en dat vind ik altijd erg leuk om aan te horen.

Als we eenmaal in Downtown Chicago zijn, duurt het niet lang voordat ik mijn hotel al zie.

Palmer House
Aangekomen bij Palmer House

The Palmer House

Ik heb vandaag een kamer geboekt bij Palmer House, voor slechts 26.000 Hilton Honors punten. Het Palmer House is één van de oudste hotels van de VS en is gelegen aan Monroe Street. Over de ligging later meer.

Palmer House
Entree van het hotel
Palmer House
Palmer House

Bij binnenkomst heb je gelijk door dat je een speciaal hotel binnenloopt. Wel is het enigszins merkwaardig, omdat je eerst een paar gangen door moet en met de roltrap omhoog gaat voordat je uiteindelijk bij de receptie bent.

Palmer House
Entree Palmer House
Palmer House
De borden richting de check in zijn ook wel nodig
Palmer House
Een paar flinke gangen door voordat je er bent

Bij de receptie ben ik gelijk aan de beurt. Dit ondanks het feit dat het een uur of vijf ’s middags is. Er zijn overigens behoorlijk veel check in balies en er is een speciaal Honors gedeelte, dus ik verwacht niet dat je hier ooit lang hoeft te wachten.  De check in agent is vriendelijk en behulpzaam. Ze hebben me een upgrade gegeven naar een Executive kamer, gelegen op de 22e verdieping van het hotel. De Executive lounge is gelegen op de 23e verdieping. Nadat ik twee flessen water heb ontvangen, loop ik richting de lift.

Palmer House
Check in balie
Palmer House
Palmer House check in

Het hotel heeft een speciale lift voor deze Executive Kamers. Je hoeft dan ook nooit te wachten. Al vraag ik me wel af in hoeverre je zou moeten wachten als je “de gewone” lift  zou gebruiken. Liften zijn er namelijk in overvloed….

Palmer House
Speciale lift voor de Executive kamers
Palmer House
Maar liftcapaciteit lijkt geen issue hier…

Palmer House: de kamer

Aangekomen op de 22e verdieping loop ik richting mijn kamer. De kamer is netjes, de stijl is prettig. Er is eigenlijk niets aan te merken op het onderhoud van de kamer.

Palmer House kamer
Palmer House
Mooie ruime kamer

De kamer is redelijk ruim opgezet en beschikt over een Kingsize bed. Er zijn – zoals je veel ziet in de VS – stopcontacten ingebouwd in de nachtkastjes. Deze zijn echter niet voorzien van USB stekkers.

Palmer House
Stopcontacten bij het nachtkastje

Op het bureau staat een tablet, hier kun je vrij veel informatie op bekijken. Vreemd genoeg kun je alleen op Internet surfen tegen betaling. Dit terwijl je als Honors member gewoon gratis Wifi hebt.

Palmer House
Tablet met informatie

Er is ook een rijkelijk gevulde minibar aanwezig op de kamer. Naast frisdrank en bier tref je hier ook sterke drank en wijn aan. Ook is er genoeg zoet spul verkrijgbaar. Natuurlijk gaat dit alles gepaard met stevige prijzen.

Palmer House
Palmer House Minibar
Palmer House
Palmer House minibar – sterke drank
Palmer House
genoeg snacks verkrijgbaar
Palmer House
Stevige prijzen

Het aardige is, dat je ook nog de beschikking hebt over een lege koelkast. Aangezien er vlakbij een supermarkt aanwezig is, kun je dus gemakkelijk een aantal “eigen” drankjes in deze koelkast leggen. Vreemd genoeg heeft deze kamer dus twee koelkasten, maar geen enkele koffiemachine of waterkoker. Je kunt dus uitsluitend in de Executive lounge voor koffie terecht.

Palmer House
Tweede koelkast

Palmer House badkamer

Het minst fraaie aan het hotel vind ik de badkamer. Deze is erg klein en je moet in de badkuip staan om te kunnen douchen. Een douchegordijn maakt het verhaal helemaal af.

Palmer House
Een behoorlijk kleine badkamer
Palmer House
Douchen in de badkuip met douche gordijn

In de badkamer zijn de gebruikelijke toilet artikelen beschikbaar, van Peter Thomas Roth. Direct naast de badkamer is een ruime kast aanwezig, waar je ook je badjas kunt vinden.

Palmer House
Ruime kast

Palmer House Executive Lounge

In het vliegtuig heb ik een maaltijd gehad en een uur voor de landing nog een High Tea, dus ik heb absoluut geen honger. Wel zijn er de nodige uren verstreken, dus ik ga eens kijken of er iets hartigs in de Executive Lounge te vinden is. Het is een beetje een merkwaardige lounge. In plaats van een toegewezen ruimte is het eigenlijk een soort open ruimte op de vloer zelf. Er zijn een aantal hapjes verkrijgbaar in de lounge. Er is pasta pesto, gehaktballetjes en rode saus.

Palmer House
Palmer House Executive Lounge
Palmer House
Palmer House Executive Lounge

Voor alcoholische drankjes moet je betalen in deze lounge, wat de norm is bij Amerikaanse lounges. Voor frisdranken is een grote frisdrank automaat aanwezig. Ook staan er torens met water, vaak met een smaakje. De lounge is verder niet erg gezellig , het is vooral een functionele ruimte. Er staan nog twee computers, welke zo gebruiksonvriendelijk zijn opgesteld dat je nooit fatsoenlijk zou kunnen werken. Bovendien staat zo ongeveer de allereerste versie van Internet Explorer op deze computer, waardoor je er eigenlijk niets mee kunt.

Palmer House
Executive Lounge computers

Palmer House, restaurant & bar

Ik besluit eerst eens door de gezellige straten van Chicago te slenteren. Wat een geweldige stad is dit zeg! Ik hoop hier in de toekomst nog eens terug te komen.

Palmer House
Chicago

Palmer House

Palmer House

Veruit het mooiste gedeelte is gelegen naast de check in balie. Hier is een grote zaal die als bar en restaurant fungeert. Hier kun je ’s middags ook high tea nuttigen. Ik geloof dat dit één van de mooiste ruimtes binnen een hotel is waar ik ooit ben geweest. Vanaf de balustrade speelt wordt muziek gespeeld.  Het is ongeveer 19.00 uur ’s avonds, maar voor mij voelt het al veel later. En ondanks het relatief vroege uur, is het al erg gezellig in de bar.

Palmer House
Palmer House restaurant & bar
Palmer House
Sfeervol en prachtig om te zien
Palmer House
Op een rustiger tijdstip
Palmer House
Opgang naar “The Empire Room”

Het Europese ritme een beetje proberen te houden

Ik besluit vandaag vroeg te gaan slapen. Omdat ik slechts een beperkt aantal dagen in de VS ben, probeer ik tijdig te gaan slapen en vroeg op te staan. Hierdoor hoop ik het jetlag effect zoveel mogelijk te voorkomen. Het bed slaapt heerlijk, al lijkt één kant een beetje “doorgelegen” te zijn.
Om vier uur ’s nachts sta ik vervolgens weer op. Dat klinkt achterlijk, maar op dat moment heb ik toch al een goede 7,5 uur geslapen. Prima dus! Ik kan mooi even rustig wakker worden en eens kijken of er in Nederland nog iets interessants is gebeurd.

Om zes uur start het ontbijt in de Executive Lounge. Het aanbod is ruimschoots voldoende. Er zijn een aantal warme gerechten te krijgen, zoals roerei, pannenkoeken en havermoutpap. Daarnaast zijn er croissants verkrijgbaar en een aantal zoetigheden. Ook is er een broodrooster met bagels en dergelijke verkrijgbaar.

Palmer House
Palmer House Executive Lounge Warm ontbijt
Palmer House
Bagels en geroosterd brood

Ook is er een aanbod met yoghurt, zowel gezoet als ongezoet. Er zijn diverse soorten muesli en er is vers fruit. Voor een Executive Lounge vind ik het een prima ontbijt. Uiteraard is het allemaal hoofdzakelijk koolhydraatrijk voedsel, maar er zijn ook alternatieven.

Palmer House
Zoete broodjes
Palmer House
Vers fruit en meer zoete broodjes
Palmer House
Yoghurt

Uiteraard staan er grote percolators gevuld met koffie. Gelukkig is er ook een koffiemachine waar je vers gemalen bonenkoffie uit kunt halen.

Palmer House
Percolator koffie
Palmer House
Bonenmachine en frisdrank automaat

Verder zijn er diverse sappen verkrijgbaar.

Palmer House
Sappen

Het is om zes uur ’s ochtens nog lekker rustig. Achter mijn zitplaats hangt een enorme televisie. Vrij snel komt er iemand naar me toe om haar excuses te maken dat deze nog niet aan staat. Ze doet dit snel, want zo zegt ze, we moeten tenslotte wakker worden. Oké dan.

Ligging: perfect!

Na het ontbijt besluit ik om een wandeling door Chicago te maken. Het hotel ligt midden in het centrum van Chicago. Het is dan ook slechts een paar minuten lopen naar het Millennium Park. Ook de Magnificent Mile is op loopafstand van het hotel. Rond het hotel zijn ook veel barretjes en koffiehuizen gevestigd. Daarnaast is het metrostation praktisch voor de deur gelegen.

Palmer House
Een uitstekende ligging
Palmer House
Metro voor de deur….

Het is koud en guur in Chicago, vooral op dit vroege uur is dat goed te merken. Wel is het nog heerlijk rustig als ik richting het Millenium Park loop.

Palmer House
Chicago wordt wakker

Ik heb ’s morgens mijn polo shirt aangetrokken omdat ik ‘smiddags naar Los Angeles vlieg. In deze kou is dat een beetje optimistisch. Zelfs met mijn winterjas tot over mijn kin dicht geritst is het erg koud.

Palmer House
Millennium Park

Na een leuke wandeling met de nodige koffie stops besluit ik weer terug te keren naar het hotel. Ik moet straks namelijk al weer richting O’Hare voor mijn vlucht naar Los Angeles.

Palmer House: overige faciliteiten

Het hotel beschikt over de nodige faciliteiten.  Op de vierde verdieping van het hotel is een Spa aanwezig. Deze is op het moment dat ik hier ben nog gesloten. Tegen betaling kun je hier diverse behandelingen krijgen. De prijzen ben ik vergeten te fotograferen, maar het was redelijk prijzig.

Palmer House
Palmer House Spa

Op de achtste verdieping is een enorme fitnesszaal. Hier wordt al in de vroege ochtend druk gesport en ik heb geen duidelijkere foto dan hieronder.

Palmer House
Fitness ruimte

Tevens is er een zwembad, inclusief jacuzzi. Naast dat je hier niet in mag duiken, is het eveneens niet toegestaan om alleen in de jacuzzi mag zitten. Misschien heb ik er nooit op gelet, maar ik meen dit nog niet eerder gezien te hebben.

Palmer House
Palmer House Zwembad
Palmer House
Palmer House Jacuzzi
Palmer House
Geen badmeester aanwezig

Palmer House: conclusie

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm blij ben met mijn keuze voor Palmer House. Het hotel heeft een perfecte ligging, de prijs is gunstig (26.000 punten, cash ligt vaak beneden € 100,00.). Daarnaast spreekt de stijl van het hotel mij persoonlijk aan. Ook qua faciliteiten heb je niet te klagen in het hotel. Voor Diamond leden komt daar nog eens gratis toegang tot de executive lounge bij, waardoor het alles overziend een prima hotel is.

Overzicht

Publicatie Datum

15 April 2018

Voordelen

- Perfecte ligging;
- Prachtige stijl;
- Gunstige prijs-/kwaliteitsverhouding;
- Adequate faciliteiten.

Nadelen

- Geen koffiemachine op de kamer;
- Behalve het ontbijt stelt de Executive Lounge weinig voor;
- Kleine douche.

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een uitstekend hotel midden in Chicago. Naast een prachtige uitstraling en goede kamers kun je hier voor een betaalbare prijs overnachten. Verwacht niet teveel van de Executive Lounge, al is het ontbijt hier goed.

4.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *