Werkzaamheden Polderbaan op Schiphol zijn afgerond

Werkzaamheden aan Polderbaan op Schiphol zijn afgerond

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In maart schreven we al over de werkzaamheden op Schiphol. De Polderbaan werd namelijk van 25 maart tot en met 15 april flink onder handen genomen. De baan was dus drie weken gesloten voor al het vliegverkeer. Gisteren was het 15 april, en daarmee dus ook de laatste dag waarop nog werkzaamheden werden afgerond.

Wat hebben ze gedaan op Schiphol Airport?

Na de Kaagbaan was de Polderbaan dus aan de beurt. Een oppervlakte van maar liefst 3.800 bij 60 meter baan werd aangepakt. Het asfalt en de verlichting zijn hersteld of volledig vernieuwd. Markeringen om het verkeer in goede banen te leiden zijn opnieuw aangebracht. Belangrijk voor een goede afwatering is het nieuwe drainagesysteem onder het grasveld rondom de Polderbaan. De werkzaamheden zijn in samenwerking met bouwbedrijf Heijmans uitgevoerd.

Het onderhoud valt onder het ‘levensduur verlengend onderhoud’, aldus Schiphol. Hierdoor moet de Polderbaan weer drie jaar extra meegaan. In 2021 zal er dan groot onderhoud aan de gehele baan worden uitgevoerd.

Werkzaamheden aan Polderbaan op Schiphol zijn afgerond
Werkzaamheden op Schiphol door Heijmans

Werkzaamheden aan Polderbaan op Schiphol zijn afgerond

Rust is teruggekeerd 

Nu de Polderbaan vanaf vandaag weer open is voor het vliegverkeer zal het her en der weer wat rustiger worden in de lucht. De omliggende gemeenten hadden wellicht meer geluidshinder de afgelopen drie weken. De vluchten die normaal zouden landden op de Polderbaan maakten namelijk gebruik van de andere start- en landingsbanen. Namelijk de Buitenvelderbaan, de Zwanenburgbaan of de Aalsmeerbaan. Nu de Polderbaan weer open is kan men van wat meer rust genieten. Zeker met de aanstaande meivakantie in aantocht.

Ga jij in de meivakantie ook met het vliegtuig weg? Laat het ons weten op het forum waar je heen gaat, wat je reden van de reis is, met welke maatschappij je vliegt en in welke cabine je te vinden bent. Dat vinden we altijd leuk om te horen 😉 . Alvast een goede reis!

Beeldmateriaal: Schiphol Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *