Lufthansa presenteert nieuwe stoelen op Airbus vloot

Nieuwe stoelontwerpen (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf 2019 presenteert Lufthansa in samenwerking met de Italiaanse fabrikant Geven een nieuwe serie stoelen. Deze nieuwe stoelen zullen beschikbaar zijn op Short en Medium Haul vluchten op de Airbus A320 vloot van Lufthansa. SWISS en Austrian Airlines zullen deze stoelen ook gaan gebruiken in hun Airbus A320 toestellen. De stoelen zijn vooral ontworpen om het comfort van de passagiers verder te verhogen.

Ontwerp

Lufthansa heeft de afgelopen jaren veel feedback over de uitgevoerde vluchten verzamelend van klanten in verschillende reisklassen. Deze feedback is meegenomen voor het nieuwe ontwerp van de stoelen.

Wat is er dan verbeterd? Allereerst is de ergonomie van de stoel is verder verbeterd ten opzichte van oude stoelen van Lufthansa. Hierdoor zal het zitcomfort tijdens de vlucht toenemen. Daarnaast is het tijdschriftenvak achterin de stoel aangepast zodat deze minder ruimte inneemt. Ook is het met deze stoel mogelijk om tijdens het taxiën, opstijgen en landen de rugleuning met 20° naar achteren te zetten. Normaal is dat 12°. In Business Class is nu zelfs 26° mogelijk tijdens de gehele vlucht.

Nieuwe stoelontwerpen (Bron: Lufthansa)
Nieuwe stoelontwerpen (Bron: Lufthansa)

Kostenbesparing

Bij het ontwerp is ook rekening gehouden met besparing van bijvoorbeeld brandstof. Het ontwerp is namelijk zo gemaakt dat het totale gewicht van de stoel nu lager is. Daarnaast zullen de onderhoudskosten lager zijn door een slimmer gebruik van onderdelen. Op die manier kan tijdens de levensduur van het toestel flink wat kosten bespaard worden.

Een andere slimme zet is dat het nu makkelijker is om de stoelen te vervangen. Lufthansa, SWISS en Austrian Airlines kunnen zo binnen een relatief korte periode toestellen aan elkaar uitlenen en stoelen vervangen met de juiste uitstraling. Zo kunnen de airlines sneller reageren op vraag en aanbod naar elkaars routes. Ook zal de inkoop van onderdelen en nieuwe vliegtuigen op termijn mogelijk kosten efficiënter kunnen zijn aangezien de drie airlines samen op kunnen trekken.

(Bron: Lufthansa)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *