Review: Renaissance London Heathrow6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een verslag van een korte trip naar Chicago en Los Angeles. Voor een ontmoeting met een andere “Travel Hacking” liefhebber, werd het tijd een reis naar Los Angeles in te plannen. Natuurlijk ligt Los Angeles niet om de hoek, dus ik bouwde er een leuk reisje omheen.

Dit verslag bestaat uit de volgende onderdelen:

Het is inmiddels 21.00 uur als ik de Boeing 767 van British Airways uit loop. Morgen vlieg ik met British Airways naar Chicago en daarom breng ik de nacht door in een hotel bij de luchthaven. Ik heb gekozen voor het Renaissance Hotel, een categorie 5 hotel binnen het Marriott Rewards programma. Bij de “Megabonus” actie heb ik een gratis nacht in een categorie 1 – 5 hotel bemachtigd, waardoor deze nacht mij niets zou kosten. Daarnaast ligt het hotel aan één van de twee landingsbanen, waardoor je lekker vliegtuigen kunt kijken.

Renaissance London Heathrow, check in

Helaas loopt het bij de Hoppa bus allemaal mis, waardoor ik besluit een taxi naar het hotel te nemen. Dit is aanzienlijk duurder, maar aan de positieve kant ben ik wel veel sneller in het hotel. Na een paar uur treinen en drie vluchten heb ik er wel een beetje genoeg van.

Bij aankomst in het Renaissance London Heahtrow hotel ben ik redelijk snel aan de beurt om in te checken. Het check in proces verloopt efficiënt en “zakelijk vriendelijk”.

renaissance london heathrow
Renaissance London Heathrow lobby

Omdat ik Marriott Rewards Gold status heb krijg ik een upgrade naar een Executive kamer met uitzicht op de landingsbaan. In mijn ogen is het heel vriendelijk dat ik deze upgrade op een gratis overnachting krijg.

Nadat ik mijn digitale kamersleutel in ontvangst heb genomen loop ik richting de lift en vervolgens naar de derde (en hoogste) verdieping van het hotel.

renaissance london heathrow
Liften Renaissance London Heathrow

Omdat het hotel slechts drie verdiepingen telt zijn de verdiepingen vrij “uitgestrekt”. Dit is goed te merken, de gangen zijn redelijk eindeloos. Als je het bordje op de gang ziet dan weet je eigenlijk wel genoeg.

renaissance london heathrow
Als je dit ziet, dan weet je: dit is een flinke gang

Renaissance London Heathrow: de kamer

De kamer heeft een standaard indeling. Bij binnenkomst is rechts de badkamer en links een kast om je spullen in op te bergen. Daarnaast is een ketel met koffie en thee geplaatst. Daaronder staat de minibar. De kamer beschikt over een standaard formaat flatscreen televisie. In de hoek is een bureau geplaatst om aan te werken.

Normaliter is de minibar inbegrepen bij een Executive kamer. Bij mijn vorige bezoek was dit ook zo, toen kreeg ik een upgrade vanaf een betaalde “runway view” kamer. Deze keer is de minibar echter leeggehaald en er is ook geen fles water aanwezig. Voor mij is dit geen probleem, maar toch ben ik nooit zo’n fan dit soort acties.

renaissance london heathrow
Renaissance London Heahtrow kast, koffie en flatscreen televisie
renaissance london heathrow
Koffie & Thee faciliteiten

De kamer beschikt over een ruim Queen bed. De bedden bij Renaissance en Marriott hotels zijn in mijn ogen altijd ontzettend goed. Zoals je kunt zien is bij de turn down service een cadeautje op het bed geplaatst, wat altijd een leuk gebaar is.

renaissance london heathrow
Renaissance London Heathrow Queen Bed
renaissance london heathrow
Bed Renaissance LHR

Naast het bed staat een relaxfauteuil met een hocker. Vanuit deze stoel kun je uren uit het raam kijken naar stijgende en landende vliegtuigen. Helaas lukt dit iets minder als het donker is, door de weerspiegeling van de ramen.

renaissance london heathrow
Relaxfauteuil

De badkamer is aan de kleine kant en beschikt over een douche-/bad combinatie.  De douche is voorzien van een flinke stortdouche, wat altijd een prettig voordeel is.

renaissance london heathrow
Badkamer
renaissance london heathrow
Douche- / Bad combinatie met stortdouche

De badkamer is voorzien van voldoende badkamerartikelen.

renaissance london heathrow
Badkamer artikelen

Renaissance London Heathrow: Executive Lounge

Nadat ik me een beetje heb opgefrist lijkt het me tijd om nog even in de Executive Lounge te kijken. Deze heeft eveneens een schitterend uitzicht op de start- en landingsbaan.

renaissance london heathrow
Renaissance London Heathrow Executive Lounge

De lounge is groot genoeg voor het aantal bezoekers dat er komt. Ondanks dat er regelmatig mensen in en uit de lounge lopen is het nooit echt te druk geweest voor mijn gevoel.

renaissance london heathrow
Lounge
renaissance london heathrow
Lounge

De lounge beschikt over een klein buffet met wat hapjes. Als ik binnenkom dan is dit voornamelijk kaas met crackers. Het zou mij niet verbazen als er eerder op de avond ook andere hapjes zijn geweest, maar het is inmiddels ongeveer 22.00 uur.

Naast een koelkast met frisdrank en een koffie machine, kun je ook bier en wijn bestellen. Hier hoef je niet voor te betalen, maar je kunt het ook niet zelf pakken. Ik doe nog even een drankje in de lounge. Daarbij luister ik naar een ietwat verhitte discussie of J.W. Marriott nu wel of geen mormoon is. Ik vind het altijd vermakelijk om deze discussies – dikwijls buiten mijn eigen interessegebied –  aan te horen en later nog eens te kijken hoe het nu eigenlijk zit.

renaissance london heathrow
Renaissance London Heathrow Executive Lounge koelkast en koffiemachine

Verder is er een “business center” in de lounge aanwezig. Je kunt dus gebruik maken van een computer en een printer. Een beetje vreemd dat deze midden in de lounge is geplaatst. Meestal kun je dergelijke voorzieningen in een hoek terugvinden voor iets meer privacy. Bij binnenkomst is er een aanbod aan kranten aanwezig.

renaissance london heathrow
Business Center
renaissance london heathrow
Kranten aanbod

Renaissance London Heathrow: conclusie

Na een heerlijke nacht slapen – je moet overigens wel een beetje tegen vliegtuig geluid kunnen – neem ik een kijkje bij het ontbijt. Ook hier is het weer redelijk rustig. De opstelling van het ontbijt is uitgebreid genoeg om de dag goed te kunnen starten. Er zijn geen warme gerechten aanwezig. Hiervoor zul je dus in het restaurant moeten zijn.

renaissance london heathrow
Executive Lounge ontbijt
renaissance london heathrow
Broodjes

Vlak voor het uitchecken kan ik een iets betere foto maken van de runway view van mijn kamer. Het is nog steeds niet top maar geeft een indruk.

renaissance london heathrow
Runway view

Voor mij is het vervolgens al weer tijd om te vertrekken. Voor een hotel dichtbij het vliegveld is dit een uitstekend hotel, die over het algemeen heel schappelijk geprijsd is (vaak minder dan 100 pond per nacht). Als je Marriott Rewards Gold of Platinum status hebt dan is het een ideale plek om te overnachten. Al met al was dit een prima besteding van mijn gratis overnachting!

 

Overzicht

Publicatie Datum

27 January 2018

Voordelen

- Perfecte ligging ten opzichte van London Heathrow;
- Voor vliegtuigliefhebbers mooie "runway view" kamers;
- Uitstekende bedden.

Nadelen

- Een tikkeltje zuinig om de gratis minibar te "ontruimen" bij upgrades;
- De runway view kamers hebben wel last van de vliegtuig geluiden.

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een prima hotel met nette kamers en heerlijke bedden. Het ligt vlakbij London Heathrow en de kamers met zicht over de start- en landingsbaan zijn perfect voor "Aviation-geeks". Meestal is het hotel prima te betalen en als Marriott Rewards Gold of hoger heb je lounge toegang.

6 min leestijd">
4.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *