American Airlines: gratis alcohol in Main Cabin Extra

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Airlines gaat gratis alcohol aanbieden in Main Cabin Extra. Dat is – vooral op binnenlandse vluchten – een hele verbetering. Naast gratis alcohol krijgen Main Cabin Extra passagiers ook priority boarding en toegewezen ruimte in bagagevakken.

Gratis alcohol in Main Cabin Extra

Op dit moment krijg je op een binnenlandse vlucht bij American Airlines gratis frisdrank, koffie, thee of water. Het maakt daarbij niet uit of je nu een Basic Economy ticket hebt gekocht of een duurdere boekingsklasse met Main Cabin Extra stoel hebt geselecteerd. Op internationale vluchten is bier en wijn momenteel al inbegrepen bij vluchten in Economy.

Platinum Pro en Executive Platinum elite leden van American Airlines krijgen op dit moment al gratis alcohol en een gratis snack aan boord van American Airlines.

Main Cabin Extra
Momenteel is koffie, thee, frisdrank of water al gratis in Economy

Het grootste voordeel van Main Cabin Extra is dus momenteel de extra beenruimte. Daarnaast bevinden de stoelen zich voorin het vliegtuig, waardoor je eerder uit kunt stappen.

Main Cabin Extra
Op Internationale vluchten is bier en wijn al inbegrepen

Naast gratis alcohol zullen de bagagevakken ook uitsluitend voor Main Cabin Extra passagiers worden. Ook zullen Main Cabin Extra passagiers met prioriteit aan boord van het toestel mogen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de wijzigingen in zullen gaan, maar naar verwachting zal dat nog dit voorjaar worden.

Main Cabin Extra
Binnenkort kun je dus gerust een Amaretto door je koffie nemen….

Conclusie

Een verbetering van een bestaand product is wat mij betreft altijd positief. Daarnaast vind ik het prettig dat je in Economy tegenwoordig steeds vaker de mogelijkheid krijgt om je reiservaring te verbeteren. De beenruimte bij Main Cabin Extra is ruimschoots voldoende om comfortabel een lange vlucht uit te zitten. Persoonlijk vind ik het wel prettig om een glaasje alcohol te nuttigen tijdens een vlucht, al maak ik het nooit te gek. Dat sommige mensen er wat minder enthousiast over zijn, blijkt wel op ons forum.

Als Oneworld Sapphire of Emerald elite lid kun je de stoelen momenteel gratis selecteren. Als Oneworld Ruby klant kan dit tegen 50% korting.

Drink jij graag een glaasje alcohol tijdens een vlucht? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *