Review: Hotel Maya, a Doubletree Hotel Long Beach8 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een verslag van een korte trip naar Chicago en Los Angeles. Voor een ontmoeting met een andere “Travel Hacking” liefhebber, werd het tijd een reis naar Los Angeles in te plannen. Natuurlijk ligt Los Angeles niet om de hoek, dus ik bouwde er een leuk reisje omheen.

Dit verslag bestaat uit de volgende onderdelen:

Na een “ok” ervaring bij het Hilton Los Angeles Airport loop ik met mijn koffer richting Avis. De meeste autoverhuur bedrijven bevinden zich achter de grote hotels vlakbij het vliegveld. Dit is handig, want het is niet nodig om een taxi of shuttlebus te nemen.

Met de auto op pad

Ik heb de goedkoopste auto gereserveerd om richting Long Beach te rijden. Mij wordt bij het ophalen van de auto verteld dat ik een Chrysler 300C heb toegewezen gekregen. Een leuke auto die ik al eens eerder heb gereden in de VS. Het is schitterend weer het parkeerterrein staat vol met Ford Mustang cabrio’s. Ik besluit de stoute schoenen aan te trekken en te vragen of ik ook kan switchen naar een cabrio. Tot mijn verbazing hoef ik niets bij te betalen en kan kiezen uit een grijze, rode of blauwe. De rode dus!

Bij het instappen valt me op dat ik niet een “gewone” Mustang heb gekregen, maar een Mustang 5.0 met V8! Het is een genot om de motor te starten. Snel doe ik het dak naar beneden en zet ik koers richting Long Beach, ten zuiden van de luchthaven. Het is een ongeveer een half uur rijden naar Long Beach. Wat een genot in deze auto!

hotel maya
Wat een heerlijke bak!

Hotel Maya, a Doubletree Hotel Long Beach: check in

Nadat ik een tijdje heb rondgereden bij Long Beach, ga ik rond 13.00 uur richting mijn hotel. Het Doubletree Maya Hotel ligt aan het water, direct naast de haven van Longbeach.

hotel maya
Hotel Maya Longbeach

Het lijkt niet meteen het meest aantrekkelijke gebied, door de aanwezigheid van vele containers en industrie. Even verderop ligt de Queen Mary permanent voor anker.

hotel maya
Queen Mary, Longbeach

In de lobby kun je al gelijk de mooie details zien, waardoor je gelijk door hebt dat je in een ander soort hotel bent. Erg leuk en de “Maya details” vind ik leuk om te zien.

hotel maya
Hotel Maya, a Doubletree Hotel Long Beach lobby
hotel maya
DoubleTree Maya
hotel maya
Welkom!

Normaal gesproken kun je vanaf 16.00 uur inchecken. Ik ben dus veel te vroeg, maar mijn kamer is al gereed. Na een hartelijk welkom geeft de vriendelijke dame aan dat ik een upgrade heb gekregen naar een kamer met uitzicht en balkon. Nice!

Ik krijg daarnaast een tasje met twee koeken en twee flesjes water. Verder geeft ze nog aan dat het ontbijt gratis is en ’s ochtends in het restaurant geserveerd wordt.

Hotel Maya, a Doubletree Hotel Long Beach: de kamer

Het hotel is opgedeeld in vier gebouwen. Mijn kamer is gelegen in gebouw vier, wat het meest dicht bij het zwembad is. Voor Diamond leden hebben ze speciale parkeerplaatsen gereserveerd.

hotel maya

Verschillende gebouwen

hotel maya
Handig!

Zodra je het gebouw binnenkomt valt op dat het inderdaad allemaal Mexicaans aandoet. Het gebouw is “open” en heeft in het midden een tuintje.

hotel maya
Hotel Maya binnentuin
hotel maya
Een leuke stijl in dit hotel

Nadat ik de grote houten deur heb geopend, toont zich een heerlijk ruime kamer. Ik heb dit hotel natuurlijk gekozen omdat het een beetje anders is dan anders. En deze keuze bevalt me bij binnenkomst gelijk: het is een mooie ruime kamer met voldoende lichtinval.

hotel maya
Hotel Maya kamer entree

Bij de ingang is een ruimte kast geplaatst, waar een strijkplank en een badjas hangt.

hotel maya
Maya hotel kledingkast

In de kamer is een Kingsize bed aanwezig. Het hoofdbord is voorzien van kiezelstenen, wat mooi past bij de rest van het hotel.

hotel maya
Een heerlijk King Size bed

Er is een ruim bureau en een flatscreen televisie aan de andere kant van de kamer geplaatst. Ook is een koelkast aanwezig, waar je eenvoudig zelfgebrachte drankjes in kunt plaatsen. Binnen de VS kun je daar flink op besparen. Daarnaast is er een Keurig koffiemachine aanwezig op de kamer.

hotel maya
Ruim bureau en flatscreen televisie
hotel maya
Hotel Maya koelkast
hotel maya
Keurig koffiemachine

Hotel Maya, a Doubletree Hotel Long Beach: badkamer en terras

De badkamer is aan de kleine kant en beschikt over een relatief kleine wastafel. Wel is alles zodanig geplaatst dat je nooit ruimte te kort komt. Daarnaast past het bij het geheel. Een nadeel vind ik dat je in bad moet douchen.

hotel maya
Badkamer hotel Maya
hotel maya
De badkamer is compact

In plaats van de gebruikelijke Hilton toilet artikelen heeft men hier voor iets anders gekozen.

hotel maya
Hotel Maya toilet artikelen

Het balkon heeft een fraai uitzicht op een binnenplaatsje waar een soort mini strand is gecreëerd.

hotel maya
Hotel Maya terras

Daarnaast kijk je uit over een kleine jachthaven. Alles overziend een heel relaxte ruimte en met dit weer zeker geen straf. Ik besluit hier maar eens een boek te gaan lezen, samen met een kop koffie.

hotel maya
Hotel Maya, uitzicht terras

Hotel Maya, a Doubletree Hotel Long Beach: faciliteiten

Later kijk ik nog even bij het zwembad. Daarbij kom ik ook langs het “strand” van het hotel, wat er allemaal fraai uit ziet. Hier kun je prima relaxen!

hotel maya
Hotel Maya “strand”

Het zwembad is voorzien van ruim voldoende ligbedden. Normaliter zou er ook een bar bij het zwembad aanwezig zijn, maar deze is op het moment van mijn bezoek niet in gebruik.

hotel maya
Zwembad bij Hotel Maya
hotel maya
Ruim voldoende ligbedden

Het hotel is vrij populair voor bruiloften. Gelet op de locatie kan ik me hier wel iets bij voorstellen. Ook vandaag is er klaarblijkelijk een feestje, omdat er een paar ruimtes zijn gereserveerd voor groepen.

hotel maya
één van de vele plekken in het hotel die gereserveerd is

Hotel Maya, a Doubletree Hotel Long Beach: restaurant & bar

Het restaurant Fuego heeft vanaf 15.00 uur een happy hour. Dat wil niet zeggen dat je twee drankjes voor de prijs van één krijgt, maar wel is een biertje wat goedkoper dan gebruikelijk. Ik besluit mijn tablet mee te nemen en een paar artikelen voor Insideflyer te schrijven. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht.

hotel maya
Hotel Maya restaurant
hotel maya
Hotel Maya restaurant view

Een geschikte plek is niet moeilijk te vinden. Samen met een Corona zit ik tot zonsondergang te schrijven. De bediening is behoorlijk vlot, ik zit vrijwel nooit zonder drankje. Ondertussen wordt het steeds drukker in het restaurant. Een groep Amerikaanse heren zit achter me. Ik denk dat hun volume per biertje een aantal decibel toeneemt. Dat kan irritant zijn, maar ik maak me er niet zo druk om vandaag.

hotel maya
Een mooie locatie om wat stukjes te schrijven

Terug op mijn kamer bestel ik nog wat te eten. De roomservice is snel en goed geregeld, waardoor ik nog even van het mooie uitzicht vanaf mijn balkon kan genieten.

hotel maya
Ook na zonsondergang is het goed toeven
hotel maya
Leuke sfeerverlichting op het buitenterrein

Omdat ik vroeg ga slapen komt er ook een klein nadeel naar voren van dit hotel: het buitenterrein leent zich natuurlijk uitstekend voor een feestje. Hierdoor is het wel ietwat rumoerig buiten. Gelukkig is dit niet heel storend en slaap ik deze nacht prima.

Hotel Maya, a Doubletree Hotel Long Beach: conclusie

Al met al heb ik een prima verblijf gehad in dit hotel. Het is heel wat anders dan het gemiddelde “Los Angeles” hotel. Het begint eigenlijk al bij de prijs: ik betaalde 42.000 Hilton Honors punten. Dat is nog altijd behoorlijk veel, maar voor het – veel minder goede – Hilton Los Angeles Airport betaal je ook al 40.000 punten.

Vooral de relaxte sfeer die het hele hotel met zich meebrengt is fantastisch. Je hebt helemaal niet het gevoel dat je vlakbij het drukke Los Angeles zit.

Overzicht

Publicatie Datum

29 April 2018

Voordelen

- Onderscheidend design;
- Mooie locatie met prachtig uitzicht;
- Ruime kamers.

Nadelen

- Het kan ietwat rumoerig zijn buiten;
- Douchen moet in de badkuip.

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een heel mooi hotel met een leuk design. Het uitzicht is fantastisch. Qua prijs/kwaliteitsverhouding is dit een prima keuze, hotels die meer richting Los Angeles liggen zijn aanzienlijk duurder.

8 min leestijd">
4.2

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *