Review: Delta Sky Club | Miami International Airport, South Terminal 16 min leestijd

Review: Delta Sky Club | Miami International Airport, South Terminal 1

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een heerlijke vlucht met Delta Air Lines in Premium Select naar New York, is het tijd om door te vliegen naar Miami. De vlucht met Delta vertrekt volgens plan en de aankomst in Miami dus ook. Tijdens de vlucht kreeg ik enkel wat snacks aangeboden, dus ik had nog wel zin in iets anders te eten. Ik bezocht dan ook de Delta Sky Club in de South Terminal 1 op de luchthaven van Miami International Airport. In deze review lees je meer over de ervaring in deze Delta Sky Club in Miami.

Miami International – South Terminal 1

Vanaf de luchthaven Miami International Airport (MIA) vliegen verschillende SkyTeam airlines naar een groot aantal bestemmingen. De luchthaven bestaat uit de North, Central en South Terminal. Vanaf de South Terminal vliegen onder andere de volgende SkyTeam airlines: Aerolineas Argentinas, Aeromexico, Air France, Delta, ITA Airways, KLM en Virgin Atlantic (afhankelijk van het seizoen vliegen airlines wel of niet naar Miami). 

Op de luchthaven zijn meerdere lounges gesitueerd. Ben je in het bezit van een American Express Platinum of Centurion betaalkaart? Dan kun je hier gebruikmaken van de American Express Centurion Lounge. De American Express Centurion Lounge is te vinden in de North Terminal bij de D Gates. Ben je SkyTeam Elite plus lid of vlieg je in Business Class? Dan kun je gebruikmaken van de Delta Sky Club in de South Terminal nabij Concourse H & J. Omdat ik zelf vlieg met KLM en een Platinum status bij het loyaliteitsprogramma Flying Blue heb, krijg ik hier kosteloos toegang tot deze Delta Sky Club.

Toegang tot de Delta Sky Club Miami International Terminal 1 

Om toegang te krijgen tot de Delta Sky Club op de luchthaven van Miami International Airport, moet je aan een van de volgende vereisten voldoen:

  • Vliegen in Business Class / First Class met Delta of een andere SkyTeam-partner (let op dat dit niet voor losse binnenlandse vluchten geldt),
  • Je bent Delta SkyMiles Gold, Platinum of Diamond,
  • Je bent SkyTeam Elite+ lid,
  • Je beschikt over de American Express Platinum betaalkaart.

Op InsideFlyer schreven we eerder dit artikel over de vernieuwde toegangsvereisten voor de Delta Sky Club Lounges. Lees deze goed door, want er is het nodige verandert. Vlieg je eerst internationaal en daarna binnenlands door of voldoe je aan een van bovenstaande vereiste, dan moet toegang tot de Delta Sky Club Lounge in Miami geen probleem opleveren.

Delta Air Lines heeft op verschillende Amerikaanse luchthavens Sky Clubs. Sommige zijn moderner dan de andere, maar Delta timmert flink aan de weg om her en der verbeteringen door te voeren. De maatschappij opende onlangs onder andere nieuwe lounges in Boston, Minneapolis, Los Angeles en New York. Ook in Chicago ging een geheel nieuwe lounge open, waar je in dit artikel meer over onze ervaring kunt lezen.

Ontvangst Delta Sky Club South Terminal Concourse H & J 

Na eerst een vlucht vanuit Nederland naar New York in Delta Premium Select, gevolgd door Delta Comfort+ naar Miami, is het tijd om richting mijn hotel te gaan. Voordat ik door reis, besluit ik eerst nog wat warms te gaan eten in de Delta Sky Club op de luchthaven van Miami. Het is toch al na zevenen in de avond en ik heb trek. Vanaf de aankomst gate in Miami is het ongeveer 5-10 minuten wandelen naar de ingang van de lounge. Deze bevindt zich in een hoek vlakbij de veiligheidscontrole. Via een enorme trap, of net wat gemakkelijker met de lift, kom je helemaal bovenin bij de lounge terecht.

Review Delta Sky Club Lounge Miami

Bij aankomst in de lounge is gelijk te merken dat ik een van de laatste gasten ben. Het is al tegen sluitingstijd en dat wordt me ook nog verteld bij aankomst. Aangezien ik enkel voor een warme hap en een drankje kom, maakt dat verder niet uit. De heren achter de balie helpen mij vriendelijk en voor ik het weet zoek ik een plekje op.

De lounge is erg groot en beschikt voornamelijk over blauw-groene fauteuils met tafeltjes. Het oogt allemaal netjes en degelijk, al is de uitstraling anders dan de nieuwere Delta Sky Club lounges in andere steden.

Er is een buffet voorzien van warme en koude gerechten, evenals een bar waar je verschillende dranken kunt bestellen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bar & Buffet

Ongeveer achterin de lounge is een bar en buffet. Bij het buffet zijn warme gerechten aanwezig, zoals soep (kip en vegetarisch), warme groentes en rijst. Ook zijn er tal van koude gerechten aanwezig. Er is keuze uit fruit, sandwiches en salade. Zelfs tijdens sluitingstijd vullen ze alles nog goed aan. Het buffet ziet er netjes uit.

Tegenover het buffet vind je de bar. Hier kun je warme en koude dranken bestellen.

Er ligt een menu waarop staat welke dranken bij de lounge toegang inbegrepen zijn en voor welke dranken je een supplement moet betalen. Betaling geschiedt met betaalkaart of Delta Sky Miles. Inbegrepen in de loungetoegang zijn zowel alcoholische als non-alcoholische dranken. Er is voldoende keuze naar mijn mening. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten Delta Sky Club Miami

Tot slot kun je meer lezen in deze review over de faciliteiten van de Delta Sky Club Miami South Terminal. De lounge is dagelijks geopend tussen 04.45 en 20.45 uur. In deze Delta Sky Club is uiteraard ook gratis WiFi beschikbaar. Om verbinding met het netwerk te maken ga je via je device naar je instellingen en selecteer je het juiste netwerk. Op verschillende plekken in de lounge vind je het wachtwoord van dit netwerk. 

Op sommige plekken in de lounge zijn oplaadmogelijkheden en er is een draadloze oplaad-pod. Deze kun je gebruiken om je devices op te laden. Ook bij de stoelen zijn op verschillende plekken stopcontacten of usb-poort aanwezig is. Ook bij verschillende andere plekken waar je kunt opladen. 

In deze Delta Sky Club Miami zijn toiletten en douches aanwezig. Van dit laatste heb ik geen gebruik gemaakt, hierover kan ik dus niets inhoudelijks vertellen. De toiletten zijn netjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tot slot zijn er op enkele plekken in de lounge tv’s opgehangen met daarop de vluchtinformatie. In de lounge wordt niet omgeroepen welke vlucht er gaat boarden. Ook is er een plek waar je tijdschriften kunt vinden.

Achterin de lounge (voorbij het buffet) vind je nog een business center.

Het business center

In Miami verbleven we onlangs in het Kimpton Angler’s Miami, waarover je hier een review leest. Het Kimpton is zeker een aanrader voor een verblijf in Miami! 

Foto’s review Delta Sky Club Miami – InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

19 August 2023

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *