Lufthansa voert weer € 50 annuleringskosten op awards in1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa Miles&More heeft besloten om de € 50,- annuleringskosten op awardboekingen vanaf 16 augustus 2023 weer opnieuw in te voeren. Deze kosten werden na de uitbraak van corona niet meer in rekening gebracht. Lufthansa verlengde toen ook meerdere malen de geldigheid van elitestatus.

Lufthansa annuleringskosten op awards

Nu de pandemie nagenoeg voorbij is heeft Lufthansa blijkbaar besloten om de annuleringskosten op awards weer in rekening te brengen. Dit geldt trouwens ook al je een award wilt wijzigen. Sinds 16 augustus 2023 kost het annuleren of wijzigen van een Miles&More awardticket dus weer € 50,-. Dit is ook in de voorwaarden van Miles&More verandert. Op normale awards die je wilt annuleren krijg je de miles terug nadat je € 50,- annuleringskosten hebt betaald. Ook als je dus wilt wijzigen worden deze kosten in rekening gebracht. Mileage Bergains zijn trouwens nooit te annuleren, ook niet tegen kosten. Dit was voorheen trouwens ook al het geval.

Ook was het tijdens de pandemie mogelijk om de route gratis te wijzigen. Vanaf 16 augustus is ook dit helaas niet meer mogelijk. Het is natuurlijk jammer dat Lufthansa deze kosten weer in rekening brengt. Aan de andere kant is het ook aan de late kant aangezien de pandemie natuurlijk al lang achter de rug is. Ver weg de meeste loyaliteitsprogramma’s zijn inmiddels ook weer overgegaan tot de standaard kwalificatievereisten voor het behalen van elitestatus. Awards van United MileagePlus zijn nog wel gratis te annuleren of te wijzigen. Wellicht past United dit binnenkort ook aan.

Lufthansa, Awards, Brandstoftoeslagen
Lufthansa voert weer annulerings- en wijzigingskosten in op awards. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *