Qatar Airways behaalt mijlpaal van 250 toestellen2 min leestijd

Qatar Airways blijft ondanks Coronavirus vliegen en zet A380 meer in

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways, de nationale maatschappij van het gelijknamige Golfstaatje, is een nog relatief jonge maatschappij. De eerste vlucht vertrok op 20 januari 1994 en pas sinds 2015 vliegt ze naar Amsterdam. Op dit moment doen ze dat met een dagelijkse vlucht met een Boeing 777-300ER. Qatar Airways heeft in haar korte bestaan de wereld snel ontdekt en vliegt met veel verschillende type toestellen vanuit haar hub in Doha. Ook is Qatar Airways lid van de luchtvaartalliantie OneWorld sinds 2013. Afgelopen woensdag 20 maart 2019 behaalde Qatar Airways een mooie mijlpaal met een aanvulling in de vloot. Voor het eerst in haar ruim 25-jarige bestaan beschikt de maatschappij namelijk over 250 toestellen.

Mijlpaal

Qatar Airways heeft een aardig grote vloot, maar zeker niet de grootste van de wereld. Ze waren onder andere de eerste maatschappij die met de nieuwe Airbus A350-900 gingen vliegen. Dat was in 2014 al een mijlpaal voor Qatar Airways. De A350 is een vervanging van onder andere de A340, maar zal ook de minder populaire A380 gaan vervangen. Onlangs schreef Christian nog over het uitfaseren van deze superjumbo; dit zal starten vanaf 2024.

De A350-900 is het meest moderne toestel van Airbus op dit moment. Het beschikt over allerlei comfortabele functies die een vlucht nog fijner maken. Op 20 maart behaalde Qatar Airways dus een mijlpaal. Ze ontving namelijk haar 250ste toestel in haar vloot. Een Airbus A350-900 met registratienummer A7-AMI die vanuit Toulouse naar Doha vloog.

Qatar Airways behaalt mooie mijlpaal met aanvulling vloot

Grote vloot

De maatschappij heeft geen 250 toestellen die worden ingezet alleen voor passagiervervoer. De passagiersvloot beschikt namelijk over 203 toestellen. Waarvan de A350-900 dus de laatste toegevoegde is. Om toch aan de 250 toestellen te komen rekenen ze in Doha nog enkele andere toestellen mee. Het betreft hier de vrachtvloot met 25 toestellen, maar ook Qatar Executive jets met 22 toestellen. Met de komst van de nieuwe Airbussen en Dreamliners zakt de gemiddelde leeftijd naar minder dan 5 jaar, aldus Qatar Airways.

Qatar Airways Group CEO, zijne excellentie de heer Akbar Al Baker, zei het volgende over deze bijzondere mijlpaal

Ik ben erg trots dat we deze historische mijlpaal, het hebben van een vloot van 250 toestellen, hebben mogen behalen. Het afleveren van de nieuwste Airbus A350-900 is een teken van uitstekende groei die we de laatste 2 decennia hebben gezien. Daarnaast is het ook een teken van toewijding dat we alleen met de nieuwste en meest geavanceerde toestellen willen vliegen.

Qatar Airways vliegt in onder andere de A350-900 en A350-1000 met de QSuite. In dit artikel van Theo kun je meer lezen over zijn ervaring met deze erg prettige Business Class cabine. Ook presenteerde de maatschappij onlangs haar vernieuwde Economy Classcabine.

Qatar QSuite
QSuites van Qatar Airways

Naast de Airbus A350 vliegen ze ook met de volgende toestellen:Qatar Airways behaalt mooie mijlpaal met aanvulling vloot

Qatar Airways behaalt mooie mijlpaal met aanvulling vloot

Bron & Beeldmateriaal: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *