Qatar Airways onthult verbeterde Economy Class

Qatar Airways New Economy Seat ITB Berlin

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways is vorig jaar door Skytrax World Airline Awards uitgeroepen tot luchtvaartmaatschappij met het beste Business Class product en de beste Business Class stoel. De QSuite wordt dan ook enorm gewaardeerd. Nu wil de maatschappij een nieuw Economy Class product onder de aandacht brengen. Op de ITB Beurs in Berlijn werd afgelopen week de verbeterde Economy Class gepresenteerd.

Economy Class

“Qatar Airways moet met ‘hoofd en schouders’ boven de concurrentie uit blijven steken”, aldus Mr. Akbar Al Baker, de CEO van de Qatar Airways Group. De airline presenteerde dan ook een nieuw ontwerp van de stoel en een verbeterde service aan boord.

Qatar New Economy Class

De stoel zal standaard al 6 graden gekanteld staan en is verder tot 19 graden naar achteren te kantelen. Het moet zo werken dat zelfs bij het volledig naar achteren kantelen de passagier erachter er geen last van heeft.

De stoel zal ook voorzien worden van een 13,3 inch hoge resolutie 4K scherm en een USB-C poort om je apparaten snel op te kunnen laden. Ook is er een, in hoogte verstelbare, hoofdsteun waarbij je dus comfortabel kunt zitten, ongeacht je lengte. Daarnaast heeft de stoel twee uitklaptafeltjes; een voor bijvoorbeeld de maaltijd en een kleiner uitklaptafeltje voor een drankje of mobiele telefoon.

Het ORYX entertainment systeem is op dit moment al erg uitgebreid. Maar Qatar Airways wil dit gaat uitbreiden met streaming tv.

In onderstaande video presenteert Qatar Airways in het kort het nieuwe Economy Class product.

Quisine

Naast de stoel moet de beleving ook verbeteren. De maaltijden zullen een verbetering krijgen die de naam ‘Quisine’ krijgen. Zo zullen de porties groter worden. Snacks tot 20% meer, hoofdgerechten tot 25% groter en desserts zelfs tot 50% groter. Ook het keuze-aanbod zal ruimer worden. Daarnaast ontvangt iedere passagier een flesje water.

Vanaf april 2019 zal de Quisine service stap voor stap geïntroduceerd worden. Aan het einde van het jaar zal dat op alle vluchten het geval moeten zijn. Wat betreft de stoel: dit zal nog wat langer duren. Al Baker: “We kunnen het niet van vandaag op morgen doen, want we hebben veel vliegtuigen die nog erg jong zijn. Dus dit is een project dat ergens zal duren tussen de vijf tot acht jaar voordat het uniform in onze gehele vloot doorgevoerd zal zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *