Qatar Airways tijdelijk met nieuwste Business Class naar Schiphol2 min leestijd

Qatar Airways Business Class Suites B787-9 ©QatarAirways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar, heeft een jaar geleden de nieuwste Business Class Suites stoelen onthuld op de B787-9 Dreamliner vloot. Dit is echter niet het Qsuite concept, maar de suites zijn wel voorzien van een deur voor meer privacy en de stoelen kunnen volledig plat. Elke passagier heeft daarnaast directe toegang tot het gangpad.

De luchtvaartmaatschappij zet in december tijdelijk een B787-9 Dreamliner in op de route tussen Doha en Schiphol. In deze periode is ook het WK voetbal in Qatar.

Ook KLM vliegt in november en december tijdelijk naar Doha in verband met het WK voetbal. KLM vliegt dan drie keer per week tussen Schiphol en Doha. Op de terugweg naar Nederland is er een korte stop in Dubai.

Qatar Airways met B787-9 Dreamliner naar Schiphol

De luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks tussen Doha en Schiphol. Tussen 6 december en 20 december komt er een B787-9 Dreamliner naar Nederland. Dit toestel is voorzien van 30 Business Class Suites en 281 stoelen in Economy class. De Business Class Suites staan in een 1-2-1 opstelling. Reis je samen, dan kun je in de middelste twee stoelen de privacy panelen wegschuiven. Elke stoel kan volledig plat en dan heb je de beschikking over een 79” bed. Mobiele telefoons kun je draadloos opladen in de telefoonhouder.

De Qatar Airways Qsuite die je kunt vinden op de B777-300ER die je normaliter op deze route kunt vinden, is ook voorzien van een deur. Op die manier kun je genieten van meer privacy dan de oudere business class in bijvoorbeeld de A380 toestellen. De stoelen staan in een 1-2-1 opstelling, waardoor iedere passagier toegang heeft tot het gangpad. Alle stoelen kunnen volledig plat, waardoor je er een prima nachtrust kunt hebben. Daarnaast kunnen de stoelen in het midden omgebouwd worden tot een dubbelbed. Vlieg je met vier personen, dan is er ook een mogelijkheid om er één cabine van te maken. In dit artikel kun je een review vinden van de Qsuite in de A350-1000. Een InsideLook van de B777-300ER kun je hier vinden.

Nieuwe lounges in Doha

Qatar Airways heeft onlangs ook drie nieuwe lounges geopend in Doha. Deze drie nieuwe lounges zijn er voor Qatar Airways Privilege Club Silver, Gold en Platinum leden, alsmede oneworld Sapphire en Emerald leden. Passagiers die in First Class vliegen hebben toegang tot de Al Safwa first class lounge. Business class passagiers hebben in de meeste gevallen toegang tot de Al Mourjan business class lounge.

Qatar Airways Qsuites
Qsuite

Afbeeldingen ©QatarAirways

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    De QR 789 J klasse is niks bijzonders, zo kan ik uit evaring melden de standaard Q Suite is stukken beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *