Opening Lelystad Airport controversieel verklaard1 min leestijd

lelystad, airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Tweede Kamer heeft het plan van Lelystad Airport controversieel verklaard wat betekent dat het kabinet hier geen besluiten meer over zal nemen. Vorig jaar ontstond er ook al vertraging bij de opening van de luchthaven.

Opening Lelystad Airport controversieel verklaard

Dat de opening van Lelystad Airport nu controversieel verklaard is betekent dus niet veel goeds voor de luchthaven waar veel is in geïnvesteerd. De afgelopen jaren liep de opening van Lelystad Airport al meerdere malen vertraging op. Door de uitbraak van corona werd dit nog meer vertraagd. Het was de bedoeling dat verkeersminister Mark Harbers volgend jaar een besluit zou nemen. Nu is besloten dat het kabinet geen besluiten meer neemt over de opening van de luchthaven.

Lelystad Airport moet vooral de rol van vakantievluchten overnemen van het steeds drukker wordende Schiphol. Verschillende politieke partijen zijn echter tegen de opening van de luchthaven. De BBB wil bijvoorbeeld geen krimp op Schiphol maar is tegen de opening van Lelystad Airport.

Lelystad Airport
De Tweede Kamer heeft de opening van Lelystad Airport controversieel verklaard.

Verschuiving naar het buitenland

Over de opening van Lelystad Airport wordt al vele jaren gesproken. In de politiek is er ook veel onenigheid en verschillen de meningen hierover. Zo waren een aantal politieke partijen een paar jaar geleden het niet eens met de aanvliegroutes. Hierdoor zouden te veel mensen geluidsoverlast ervaren. Alhoewel de opening van Lelystad Airport nu controversieel is verklaard, geldt dit niet voor de krimp van Schiphol. Lelystad Airport zal voorlopig dus nog niet de deuren openen. Hierdoor komt er wel dus meer druk op Schiphol te liggen. Wel kiezen steeds meer Nederlanders voor een luchthaven net over de grens zoals Brussel, Weeze en Münster/Osnabrück.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *