Opening Lelystad Airport nu nog verder vertraagd2 min leestijd

lelystad, airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De opening van Lelystad Airport laat voorlopig nog wel even op zich wachten. De opening van de luchthaven werd al meerdere keren uitgesteld. Vorige jaar werd bekend dat de luchthaven echter snel nodig is om de drukte op Schiphol te beperken. Met de opening van het vliegveld voor vakantievluchten wordt het op Schiphol een stuk minder druk. Nu is de opening nog verder uit het zich geraakt omdat er op dit moment problemen zijn met de stikstofberekeningen.

Opening Lelystad Airport verder vertraagd

Door deze verkeerde berekeningen gaat er direct ook een streep door de rekening van Lelystad Airport. Daardoor krijgt de luchthaven volgens Een Vandaag geen natuurvergunning van minister Van der Wal van Stikstof. Lelystad Airport hielt rekening met een te hoge temperatuur van de uitstoot van vliegtuigen. Door deze hoge temperatuur stijgen de uitlaatgassen veel hoger waardoor ze ook over een veel groter oppervlak neerslaan. De verkeerde berekeningen laten daarnaast een te lage uitstoot zien van de stikstof waardoor er geen vergunning nodig bleek te zijn.

Weer een fase verder op Lelystad Airport
Door verkeerde stikstofberekeningen kan Lelystad Airport geen natuurvergunning krijgen.

Om toch een milieuvergunning te krijgen is het voor de luchthaven nodig de stikstofuitstoot te compenseren. Dit kan o.a. door het uitkopen van veehouders in de buurt maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Milieuorganisaties opgelucht

Verschillende milieuorganisaties zoals Greenpeace reageren opgelucht op de verkeerde stikstofberekeningen. Zij hebben liever dat het plan volledig wordt afgeblazen. Ook andere milieuclubs zoals Natuur en Milieu en Milieudefensie denken hier hetzelfde over. De opening van nog een vliegveld in Nederland is volgens hen onnodig. “Vliegen is slecht voor het milieu en onze gezondheid. Het is beter om voor goed een streep te zetten door luchtkasteel Lelystad Airport.”

Weer een fase verder op Lelystad Airport
De opening van Lelystad Airport laat voorlopig nog wel even op zich wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *