Delta geeft belangrijke hubs flinke upgrade3 min leestijd

Airbus A350 in Delta livery (Bron: Delta)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta Air Lines geeft maar liefst drie grote Amerikaanse luchthavens een flinke upgrade. Op de Delta hubs New York, Los Angeles en Seattle kunnen reizigers binnenkort een snellere, efficiëntere en vooral comfortabelere service verwachten, inclusief vernieuwde lounges. Zo maakt de airline zicht klaar voor het herstel van de luchtvaart. Maar hoe gaat dat er precies uitzien? 

Delta investeert 11 miljard

Eerder kondigde Delta al flinke investeringen in de infrastructuur van belangrijke hubs aan. Met het plan is omgerekend bijna 11 miljard euro gemoeid. Delta’s klanten krijgen daardoor een veel betere ervaring op de luchthavens. Technologie en innovatie spelen daarin een belangrijke rol. De eerste vernieuwingen vinden plaats in New York, Los Angeles en Seattle en moeten voor de zomer al gereed zijn.

New York LaGuardia

Op de luchthaven van New York LaGuardia (LGA) zal een gecentraliseerde Delta terminal de gehele reis met Delta vergemakkelijken. Zo kunnen Delta reizigers op een enkele terminal terecht en hoeven ze niet vooraf uit te zoeken waar bijvoorbeeld de check-in is. Er komen in deze terminal handsfree bagage-afgiftepunten en handsfree veiligheidscontroles. De contactloze service is te gebruiken voor reizigers met TSA PreCheck en de Delta App. Voor reizigers zonder bagage is er een snelle route naar de security check, zonder dat je langs de check-in balies hoeft. Tot slot komen er meer parkeerplaatsen voor Delta passagiers.

De Amerikaanse carrier werkt samen met de diverse artiesten voor enkele artistieke installaties verspreid over de terminal.

Ook premium passagiers krijgen een betere ervaring met de nieuwe Delta Sky Club in Terminal C. De lounge krijgt een oppervlakte van meer dan 3.000 m2 en biedt plek aan 600 gasten. Later komt er nog een Sky Deck bij, waar men kan genieten van uitzicht op de skyline van New York.

Artist impression van de nieuwe Delta terminal op de luchthaven van New York - LGA (Bron: Delta)
Artist impression van de nieuwe Delta terminal op de luchthaven van New York – LGA (Bron: Delta)

Los Angeles

Delta is een van de snelst groeiende airlines op het vliegveld van Los Angeles (LAX). Vanaf volgende maand kunnen alle Delta reizigers terecht op Terminal 3A voor check-in, bagage-afgifte, security en het ophalen van de bagage bij aankomst. In samenwerking met TSA biedt Delta in aanmerking komende reizigers de mogelijkheid na het afgeven van bagage middels gezichtsherkenning de security check te ondergaan. Een veel snellere manier om bij de gate te komen dus. Delta One passagiers krijgen zelfs een aparte check-in, bagage-afgifte en security check voor een premium ervaring.

De nieuwe Delta Sky Club krijgt een oppervlakte van zo’n 2.800 m2. De bar is verlengd van binnen naar buiten. Je kunt dus ook een drankje bestellen op het Sky Deck, dat het gehele jaar geopend is. Het Sky Deck biedt gasten een prachtig uitzicht op de stad en het iconische Hollywood.

De vernieuwingen in Los Angeles moeten uiterlijk volgend jaar opgeleverd worden. Terminals 2 en 3 samen bieden dan 27 Delta gates en een verbinding met Bradley International Terminal (Terminal B).

Artist impression van de Delta Sky Deck in de Delta lounge van Los Angeles (Bron: Delta)
Artist impression van de Delta Sky Deck in de Delta lounge van Los Angeles (Bron: Delta)

Seattle

In Seattle (SEA) werkt Delta samen met de luchthaven om een gloednieuwe internationale aankomstterminal te realiseren. Als grootste airline in Seattle zal Delta een belangrijk deel van de nieuwe terminal gaan gebruiken. Voor de Amerikaanse airline betekent dat een uitbreiding van 12 naar 20 gates met meer dan de dubbele capaciteit. Het eerste deel van de nieuwe terminal werd eerder deze maand geopend.

Vanuit de terminal hebben passagiers uitzicht op Mt. Rainier en de Olympic Mountains. Door een speciale loopbrug kunnen passagiers nu gemakkelijk vanuit Concourse A naar Concourse S wandelen. De nieuwe security filter maakt het mogelijk om hier direct van internationale naar domestic vluchten over te stappen. Alle verbeteringen moeten ervoor zorgen dat overstappende reizigers binnen 15 minuten hun reis kunnen vervolgen.

Kunst op de nieuwe aankomstterminal van Seattle, gemaakt door Marela Zacarías (Bron: Delta)
Kunst op de nieuwe aankomstterminal van Seattle, gemaakt door Marela Zacarías (Bron: Delta)

Schiphol

Delta vliegt momenteel vanuit Amsterdam direct op acht bestemmingen in de VS, waaronder Seattle, Detroit en New York. In samenwerking met partners en met doorverbindingen via de Delta hubs zijn er nog tientallen andere bestemmingen mogelijk.

Bron & beeldmateriaal: Delta Air Lines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *