Ook Curaçao schaft vanaf donderdag testplicht af1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nadat vele Europese landen op dit moment de reisregels versoepelen heeft nu ook Curaçao aangekondigd vanaf a.s. donderdag de testplicht af te willen schaffen. Eerder deze week schafte ook al Ierland de testplicht af.

Curaçao schaft testplicht af

Tot nu toe was het verplicht om een negatieve test te overleggen om naar Curaçao te mogen reizen. Doordat vooral de omikronvariant erg meevalt komt deze testplicht ook voor Curaçao te vervallen. Reizigers naar het Caraïbische eiland moeten nog wel een Passenger Locator Form invullen voorafgaand aan hun reis.

Vanaf donderdag 10 maart komt de testplicht voor reizen naar Curaçao te vervallen. (foto: InsideFlyer – MdTurck)

Curaçao was tijdens de pandemie al een populair vakantieoord voor veel Nederlanders en Belgen. Het Caraïbische eiland had namelijk lange tijd in tegenstelling tot het merendeel van de wereld een positief reisadvies. Vakantievluchten naar Curaçao waren dan ook bijna altijd vol. Doordat de testplicht komt te vervallen wordt reizen naar het eiland weer makkelijker en interessanter.

Veel landen schaffen op dit moment de reisbeperkingen af. Voor reizen naar Griekenland is het bijvoorbeeld al sinds een maand niet meer nodig om je te laten testen. Het Verenigd Koninkrijk en Denemarken hebben alle reisbeperkingen zoals de mondkapjesplicht afgeschaft. IJsland gaat net als Ierland, in tegenstelling tot bepaalde andere landen, nog een stapje verder en laat zowel gevaccineerde als ongevaccineerde reizigers het land binnen.

Reisadvies

Voor Curaçao geldt er op dit moment code groen wat inhoudt dat er verder geen bijzondere veiligheidsrisico’s gelden. Check wel altijd even de website van de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Reisadvies Curacao

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – MdTurck

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *